Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 31. mars 2002 kl 21.25 Enigmavariasjoner

Intenst samspill

Toralv Maurstad og Geir Kvarme utvikler et intenst samspill i
Toralv Maurstad og Geir Kvarme utvikler et intenst samspill i "Enigmavariasjoner". (NRK-foto: Ole Kaland)
Nå kan også tv-seerne oppleve Toralv Maurstad og Geir Kvarme i tv-versjonen av Oslo Nye Teaters kritikerroste forestilling ”Enigmavariasjoner”. Vi befinner oss på en øde øy langs norskekysten, der en nobelprisbelønnet forfatter har isolert seg fra omverdenen.

Nobelprisvinneren Abel Zorko (Toralv Maurstad) vil ikke lenger ha noe med resten av verden å gjøre og isolerer seg på en øy langs norskekysten. Det er nesten umulig for andre å nå ham, ikke minst for journalister som lengter etter et sjeldent intervju.

En dag er det likevel én journalist (Geir Kvarme) som mot alle odds kommer seg inn i huset til Zorko. Erik Larsen er bare fra en lokalavis, men klarer å få den spesielle mannen i tale. Det hele utvikler seg til å bli en sterk og intens samtale mellom de to.

”Enigmavariasjoner” trakk et stort publikum til Oslo Nye Teater i fjor høst. Stykket er et moderne fransk skuespill av Eric-Emmanuel Schmitt og hadde premiere i Frankrike høsten 1996.

Egenprodusert fjernsynsteater
Originaltittel: Variations Énigmatique
Regi: Kjetil Bang-Hansen.
I rollene: Toralv Maurstad og Geir Kvarme
Pressekontakt: Elisabeth Burø, tlf: 23049841, mob: 93046697

Bilder
1 og 2 Toralv Maurstad og Geir Kvarme utvikler et intenst samspill i ”Enigmavariasjoner”. (NRK-foto: Ole Kaland)
3 Geir Kvarme spiller en journalist som får et sjeldent møte med en isolert forfatter (Toralv Maurstad). Stykket ”Enigmavariasjoner” hadde stor suksess på Oslo Nye Teater i fjor høst, og nå er forestillingen spilt inn for fjernsyn. (NRK-foto: Ole Kaland)