Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 2. oktober 2010 kl 21.25 Den store reisen

Diskusjon om barneoppdragelse


I Mongolia sover Espen og Stian fremdeles sammen med foreldrene sine inne i geren. Dette reagerer nomadene på, de mener at barna skal sove ute. Unni og Jan blir innkalt til et møte om barneoppdragelse, men er det mulig å overbevise den norske familien om å leve som nomadene gjør?

På Vanuatu er namalene og familien Breili godt i gang med å bygge en egen hytte til den norske familien. Et regnvær setter imidlertid en stopper for arbeidet, det viser seg nemlig at namalene aldri jobber når det regner. Men Tove og Ronja gir ikke opp så lett, og har en plan for å overtale Kalin til å fortsette med hytta. Blir hytta ferdig?

Styrkedrikk
Familien Wold Hansen har nå vært i Etiopia i fem dager. De sliter med å få i seg den lokale sorghumsgrøten, og hamerne er redde for at de ikke får i seg nok næring. Det gjøres derfor klart for årelating av en okse. Blod og melk er hamernes styrkedrikk, men kan det smake for familien fra Fauske?

For Rita og Malin blir det stadig klarere at det er kvinnene som gjør de tyngste jobbene hos hamerne. De forstår hvorfor vannet er dyrebart når de blir med for å hente vann i brønnen som ligger tre kvarters gange unna landsbyen.

Om serien
Tre norske familier bestående av mor, far og tenåringsbarn skal ut på tur i sesong 2 av "Den store reisen". På vei til Gardermoen vet familiene fortsatt ikke hvor de skal. Det eneste de vet er at de i tre uker skal bo under enkle forhold, i en fremmed kultur med et språk de ikke forstår.

Klarer de norske familiene å tilpasse seg – enten de skal bo hos nomadene i Gobiørkenen i Mongolia, hos Namalene på stillehavsøya Vanuatu eller med Hamerfolket i Etiopia?

Norsk realityserie i 12 episoder (2010)
Produsert av Strix for NRK
Produsent: Line Norling
Prosjektleder NRK:Skjalg Solstad, tlf: 91667613
Pressekontakt: Sidsel Aarsnes Linden, 23 04 41 01/975 25 287
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900 Publikumssevice