Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 27. september 2005 kl 19.55 Kaoskontroll

Samlemani i Sandefjord

Hilde Hummelvoll og Mads Moe besøker 50-talls entusiastene Thor og Cathrin Homanberg. (Foto: Monster Entertainment AS)
Hilde Hummelvoll og Mads Moe besøker 50-talls entusiastene Thor og Cathrin Homanberg. (Foto: Monster Entertainment AS)
Thor og Cathrin Homanberg elsker alt som kan minne om 50-tallet. Siden 1986 har ekteparet samlet på det meste de er kommet over, og resultatet er blitt to store rom overfylt med jukebokser, flipperspill, lp-plater og andre retro-objekter.

I Sandefjord bor Thor og Cathrin sammen med sine to døtre, Caroline og Elisabeth. Deres felles interesse er 50-tallet, en lidenskap som gjennom årenes løp har okkupert to store rom i huset deres. Hobbyrommet til Cathrin fungerer i dag som lagringsplass for det meste, og symaskinen hun skulle bruke flittig, er stuet bort i en krok.

Ekteparet har også en drøm om å innrede sin egen 50-talls stue. Det er blitt med drømmen, for stuen er i dag et sammensurium av retro-effekter. Som om ikke det var nok, Cathrins altoppslukende interesse for pingviner har resultert i et eget rom til 400 elskelige "smokingkledde" figurer.

I dag er familien kommet dit hen at døtrene ikke lenger vil ta med vennene sine hjem. Dessuten begynner Cathrin å skjemmes over rommene hun aldri får tatt i bruk.
- Det er jo et luksusproblem at du har rom du ikke får brukt. Det er en skam, sier hun.

Det er dags for at Hilde Hummelvoll og Mads Moe tar grep. Nå skal det ryddes, pusses opp og kastes. Dessuten arrangerer ekteparet et garasjesalg der skatter fra et langt liv blir omsatt til hard valuta.

Om serien
"Kaoskontroll" er mer enn et oppryddingsprogram hvor et nytt hjem tømmes hver uke. Alle deltakernes eiendeler ryddes ut, og deles inn i fire kategorier: det som skal beholdes, det som skal selges, det som kan gis bort og det som skal kastes. Prosessen er systematisk og effektiv.

Samtidig som sorteringen pågår, rykker Mads Moe og hans oppussingsteam inn, og pusser opp de aktuelle rommene.

Produsert av Monster Entertainment AS
Programleder: Hilde Hummelvoll
Pressekontakt: Marianne Vinje, tlf: 23 04 99 18 / 988 588 80