Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 22. februar 2006 kl 21.45 Sporløst forsvunnet

Nye episoder av Sporløst forsvunnet


Etterforskningslederen Jack Malone er tilbake, i godt selskap med kollega Samantha Spade, Vivian Johnson, Danny Taylor og Martin Fitzgerald. Sammen utgjør de spesialenheten som leter etter savnede personer i New York.

Da en skolebuss fullastet med skoleelever forsvinner, mistenker Jack og teamet hans at det er to bortskjemte brødre som står bak. Elevenes mobiltelefoner og datautstyr blir konfiskert av kidnapperne, med unntak av en kameramobil som en elev klarer å lure unna. Med de uskarpe og dårlige bildene til hjelp kan FBIs agenter bare anta at skoleelevene er blitt ført til et mørkt og lufttett lagerområde.

Da Jacks team finner den forlatte skolebussen med en bundet unggutt, bekrefter denne at det er de to mistenkte brødrene som står bak overfallet.
Men da et krav om løsepenger utvikler seg til et dramatisk blodbad, må agentene tenke seg om en gang til. Snakker unggutten sant og i fall ikke: Hvem er de egentlige gjerningsmennene?

Om serien
Vellaget, velspilt, realistisk og spennende er karakteristikker som går igjen om "Sporløst forsvunnet" ("Without a Trace"), der vi følger en gruppe spesialetterforskere i FBI som arbeider med å spore opp savnede personer.

Hver episode byr på en avsluttet historie der etterforskningsgruppen forsøker å finne ut om personen har blitt bortført, drept, tatt sitt eget liv eller forsvunnet frivillig. I arbeidet følger de én hovedregel - å lære offeret å kjenne.

Det innebærer at enheten kartlegger den savnedes tilværelse i minste detalj og hvert minutt av vedkommendes bevegelser i tiden før forsvinningen. Gjennom samtaler med pårørende og bekjente utarbeides avanserte psykologiske profiler, som avdekker lag på lag av den savnedes ukjente liv. Hver sak er en kamp mot tiden, for etter 48 timer er sjansen for å spore opp personen drastisk redusert.

Anthony LaPaglia spiller den tøffe, men også medfølende etterforskningslederen Jack Malone som er sjef for et team på fire medarbeidere. Kvinnene på laget er den vakre og uredde Samantha Spade (Poppy Montgomery) og hennes jordnære kollega Vivian Johnson (Marianne Jean-Baptiste). Danny Taylor (Enrique Murciano) er en lidenskapelig type, samtidig som han nødig utleverer sitt privatliv. Martin Fitzgerald (Eric Close) var ny i teamet i første sesong av serien. Han besto prøven, men har mye igjen å lære.

Første sesong av "Sporløst forsvunnet" ble sendt på NRK1 høsten 2004/våren 2005.

Amerikansk krimserie (2002)
Originaltittel: Without a Trace
Episode 1, sesong 2: The Bus
I rollene: Anthony LaPaglia (Jack Malone), Poppy Montgomery (Samantha Spade), Marianne Jean-Baptiste (Vivian Johnson), Enrique Murciano (Danny Taylor) og Eric Close (Martin Fitzgerald)
Produsert av Jerry Bruckheimer Television i samarbeid med Warner Bros. og CBS
Pressekontakt: Marianne Vinje, 23 04 99 18/988 588 80


LENKER
  • Hjemmeside: 
  • Les mer: