Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 31. mars 2013 kl 03.25 Påskekrim: Lewis

Planlagt mord


I den siste filmen om etterforsker Lewis og hans kollegaer i Oxford, må det løses nok et mord når et lik blir funnet under en Jaguar. Den avdøde er Richard Seager, som dagen før ble løslatt fra fengsel etter å ha sonet for bildrap.

Lewis og Hathaway påtar seg etterforskningen og starter med et besøk hos enken. Lewis er overrasket over at hun sov seg gjennom mordet på ektemannen.

Fra en gåte til to
Professorens kone, Martha, prøvde å få offerets søster, Rachel, til å forsones med gjerningsmannen. Men møte med Rachel endte i katastrofe. Samme natt blir altså Richard påkjørt og drept av sin egen bil. DNA bevis knytter Rachel til bilen, men hennes kjæreste, Adam Tibbitt, gir henne alibi. Men så dukker det opp et nytt lik.

Om serien
NRK sender ferske episoder av den britiske krimserien om etterforsker Lewis. Serien er en spin-off fra den kjente britiske krimserien Inspektør Morse, der etterforsker Lewis var Morse sin kollega (sidekick). Etter politilegenden Morse døde, har assistenten hans Lewis tatt over oppgaven med å løse de mest uforklarlige mord i søvnige Oxford.
Lewis' medhjelper i Lewis er overkonstabel James Hathaway (Lawrence Fox). Deres sjef er Jean Innocent (Rebecce Front) og patolog hos Thames Valley-politiet er dr. Laura Hobson (Clare Holman).

Britisk krimserie fra 2013. Sesong 7.
Originaltittel: Intelligent design (del 1+2)
Produsert av All3Media.
Med: Kevin Whateley, Laurence Fox, Clare Holman.
Presseansvarlig: Aesha Ullah,tlf 23 04 93 75/414 14 653
TV-seere kan henvende seg til Publikumsservice,tlf: 815 65 900.