Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 11. mai 2002 kl 23.20 Nattkino: Nattkino: Evas øye

Norsk spenningsdrama

Bjørn Sundquist spiller politietterforsker Konrad Sejer (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)
Bjørn Sundquist spiller politietterforsker Konrad Sejer (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)
En ung kvinne går tur med sin lille datter. De finner et lik i elvekanten. Kvinnen løper til nærmeste telefon, men i stedet for å ringe politiet og varsle, kontakter hun sin gamle far og spør hvordan han har det. Hvorfor?

Eva Magnus er 35 år, skilt, har en datter og elendig økonomi. Hun jobber som hjemmehjelp og nattevakt, mens hun drømmer om å få male på heltid. Hun havner i en dramatisk situasjon, og gjør et valg som får fatale konsekvenser. Andrine Sæther spiller rollen som Eva.

Spenningsdrama
”Evas øye” er et spenningsdrama med rot i norsk hverdagsvirkelighet. Filmen er basert på en roman av Karin Fossum, den første i rekken av bøker hvor politietterforskeren Konrad Sejer ved Drammen Politikammer spiller en sentral rolle. I filmen og på tv er det Bjørn Sundquist som spiller Konrad Sejer. Manus og regi er av Berit Nesheim. ”Evas øye” er Karin Fossums debutroman, og filmen er regissøren Berit Nesheims første etter den Oscar-nominerte ”Søndagsengler”.

- Jeg ble slått av hvor original og uforutsigbar Karin Fossums historie var første gang jeg leste boken, sier Berit Nesheim. Det er en spenningshistorie hvor spenningen ligger mer i karakterene og det som skjer med dem enn i selve handlingen. Historien springer ut av en norsk virkelighet som vi alle kan kjenne oss igjen i, og blir derfor troverdig. Og jeg liker godt at nøkkelspørsmålet ikke er ”hvem”, men ”hvorfor”, sier Nesheim.

Produsert av Northern Lights i samarbeid med Nordisk Film, NRK og SVT – Göteborg med støtte fra Audiovisuelt Produksjonsfond og Nordisk Film- og TV-fond.
Regi: Berit Nesheim
I rollene: Andrine Sæther, Bjørn Sundquist, Gisken Armand, Sverre Anker Ousdal, Lasse Kolsrud, Sven Nordin, Marit A. Andreassen, Henrik Scheele og Dennis Storhøi.
Pressekontakt Anna-Marie Normann, tlf: 23 04 78 53

Bilde
Bjørn Sundquist spiller politietterforsker Konrad Sejer (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)