Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 12. juni 2011 kl 21.35 Kriminalsjef Foyle: Krigsspill

Penger foran moral


I hovedkvarteret til et London-basert multinasjonalt selskap faller en sekretær i døden. I Hastings er kriminalsjef Foyle opptatt med å koordinere en større heimevernsøvelse. Da et medlem av heimevernet blir myrdet, oppdager Foyle at det er en sammenheng med sekretærens død. Saken har forgreninger til handel med Nazi-Tyskland.

Sir Reginald Walker hevder at hjemmet hans kun er utsatt for et ordinært innbrudd, men Foyle er ikke overbevist. Han er sikker på at industrimagnaten skjuler noe. Harry Markham, et medlem av det britiske heimevernet, blir skutt og drept under en militærøvelse i Sussex, der Foyle har politiansvar under øvelsen. Er dødsfallet en tragisk ulykke, eller kan det kobles til innbruddet hos Sir Reginald?

Foyle oppdager at den avdøde kort tid før han ble skutt hadde møtt Stephen Beck, en tysk sosialist og "naturalisert" brite. Beck er en gammel advokatvenn av Foyle. Foyle treffer også en tidligere kollega fra politiet, som nå jobber i militæret. Har de brått fått mer til felles enn han først var klar over?

Foyle begynner å samle inn informasjon. Etter hvert forstår han at sekretærens død, innbruddet hos Sir Reginald og mordet under militærøvelsen henger sammen. Saken har forgreninger til internasjonal handel, i et miljø der penger teller mer enn moral – selv i krigstid.

Programmet er sendt tidligere.


Innkjøpt dramaserie fra Icon Entertainment International.
Produsenter: Simon Passmore og Jill Green.
Produksjonsår: 2002
Originaltittel: Foyle's War: War Games
Kontaktadresse for presse: presse@nrk.no
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900
I de viktigste rollene:
Michael Kitchen (Christopher Foyle), Anthony Howell (Paul Milner), Alan Howard (Stephen Beck), Emily Blunt (Lucy Markham), Laurence Fox (Simon Walker), Ian Redford (Sir Reginald Walker), Richard Wills-Cotton (Jack Devlin), Honeysuckle Weeks (Samantha Stewart), Tim Preece (James Philby).