Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 tirsdag 18. september 2001 kl 20.55 Niern: Niern: Love Crazy

Ekteskap med forviklinger

Steven og Susan Ireland skal snart feire bryllupsdag, men når Susans mor kommer på besøk, står plutselig ekteskapet deres i fare. Steven strekker seg imidlertid langt for å unngå skilsmisse. Kveldens Niern er en ellevill komedie fra 1941.

Steven (William Powell) og Susan (Myrna Loy) har vært lykkelig gift i fire år. Men når Susans mor (Florence Bates) ankommer, er det slutt på freden. Hun forstuer ankelen, og må forlenge oppholdet sitt hos dem.

Starten på forviklingene skjer når Steven treffer enn gammel flamme i heisen. De to har et greit vennskap som ikke representerer noen fare for ekteskapet – inntil Susans mor får snusen i det og trekker gale konklusjoner.

Sjalusidrama
Hun nøler ikke med å fortelle Susan at Steven bedrar henne, noe som ender med et sjalusidrama ekteparet aldri hadde drømt om ville skje dem. Susan og Steven blir enige om skilsmisse, men Steven kommer på andre tanker og søker hjelp hos sin advokat. Steven må late som om han er blitt mentalt syk; dermed kan ikke Susan forlanget skilsmisse, er rådet advokaten gir ham.

Steven har bare denne muligheten for å redde ekteskapet, og spiller et glimrende skuespill. Han hadde dog ikke ventet at Susan søker om plass for ham på mentalsykehus…

Amerikansk spillefilm fra 1941
Originaltittel: Love Crazy
Regi: Jack Conway
I rollene: William Powell, Myrna Loy, Gail Patrick, Jack Carson
Pressekontakt:Hilde Ljøen, tlf. 23 04 72 36