Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 6. april 2002 kl 19.55 Fleksnes: På topp-planet

Fleksnes og storpolitikken

Det blir kamp om telefonen hjemme hos Fleksnes når Marve venter telefon fra Bresjnev (Foto: NRK)
Det blir kamp om telefonen hjemme hos Fleksnes når Marve venter telefon fra Bresjnev (Foto: NRK)
Fleksnes og Moder’n sitter ved sitt sedvanlige frokostbord, men samtalen utvikler seg til en ørliten krangel mellom mor og sønn. Marve synes ikke Moder’n følger med i verdenspolitikken, og fru Fleksnes tar igjen og sier som så at ”gjør noe med det, da!” Og det gjør Marve Fleksnes – han bestemmer seg for å ringe Bresjnev, Sovjets mektige leder.

Rikstelefon til Moskva blir bestilt, og Fleksnes forbereder seg til samtalen med Bresjnev. Han er overbevist om at kommunistlederen vil sette pris på en samtale med en vanlig arbeider fra Norge. Som vanlig går ikke alt som Fleksnes planlegger, selv om både Aftenposten og NRKs Herbjørn Sørebø kommer for å intervjue den samfunnsengasjerte lagerlederen Marve Fleksnes.

I rollene ser vi, foruten Aud Schønemann og Rolv Wesenlund som mor og sønn, Leif Almgren, Minken Fosheim, Johan Fillinger, Kirsti Sparboe, Nikolai Plekhanov, Asbjørn Toms og Herbjørn Sørebø.

Gjensynet med Fleksnes
Det er 30 år siden den første Fleksnes-episoden gikk på lufta, og Rolv Wesenlunds tolkning av den bråkjekke og selvsentrerte figuren ble så populær at det ble produsert seks serier. 17 episoder fra disse seriene sendes nå i reprise, først og fremst for å glede både nye og gamle generasjoner av seere, men også som en opptakt til et helt ny Fleksnes-avsnitt som spilles inn, og som sendes som episode 18 i vår.

For å markere dette 30-årsjubileet innen skandinavisk underholdningshistorie har nemlig de engelske originalforfatterne Ray Galton og Alan Simpson nylig skrevet en epilog til Marve og Moder’n. Innspillingen av dette siste avsnittet har startet i NRK-Dramas studio i Nydalen med seriens faste regissør, Bo Hermansson.

Fleksnes-episodene ble laget mellom 1972 og 1982, og det er særlig samspillet mellom Marve og Moder’n (Aud Schønemann) som utmerker seg. Og Marve er elsket i all sin tåpelighet, en man kjenner igjen - kanskje ikke i seg selv, men i sin nabo…


Egenprodusert situasjonskomedie i samarbeid med SRT og DR
Regi: Bo Hermansson
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83

Bilder
1 Det blir kamp om telefonen hjemme hos Fleksnes når Marve venter telefon fra Bresjnev (Foto: NRK)
2 Marve Fleksnes (Rolv Wesenlund) bestemmer seg for å ringe Bresjnev, Sovjets mektige leder (Foto: NRK)