Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 3. desember 2003 kl 23.10 Lydverket

Alarm i "Lydverket"

I kveld offentliggjøres de nominerte til årets Alarmpriser. (Foto: Stian Andersen)
I kveld offentliggjøres de nominerte til årets Alarmpriser. (Foto: Stian Andersen)
Lurer du på hvem som blir nominert til årets Alarmpriser? Det blir offentliggjort i kveldens utgave av "Lydverket". I tillegg har Siri vært på Toten, og "Lydverket" har møtt Alicia Keys i London.

Alarmprisene deles ut i forbindelse med by:Larm som i år arrangeres i Bergen. Selve utdelingen skjer lørdag 14. februar.

En jury på 60-70 musikkjournalister står for nominasjonene, mens vinnerne kåres av både jury og publikum. I fjor var det bergensbandet Ephemera som stakk av med den gjeveste prisen.

Toten Rock City
"Lydverket" har den ære å presentere Toten Rock City, med hardrocklegenden Ronni Le Tekrø fra TNT i spissen! Ronni jobber som produsent og platesjef i et studio på Toten. Vi får høre nytt TNT-materiale, akkompagnert av heftig luftgitar-spilling.

I tillegg møter Siri en rullestolbrukende elektronika-artist i et nedlagt bedehus, og er på konsert med hele fire lokale band fra Toten/Gjøvik-området. Et av dem er Astronaut, som har så store ambisjoner at de måtte flytte til Oslo.

Alicia Keys
Alicia beskrives som ekstremt ambisiøs, kontrolfreak og særdeles talentfull. Lovordene formerlig hagler for innholdet på 22-åringens nye album "The Diary of Alicia Keys". Med ynde, klare meninger og et gedigent apparat i ryggen så skal det godt gjøres at Alicia ikke blir omfavnet av enda flere platekjøpere enn hun ble da hun debuterte med "Songs in A major" i 2001.

"Lydverket" møtte Alicia i London for å snakke om hennes ambisjoner, og det var ikke noen beskjeden liten frøken som møtte vår journalist like før hun skulle spille konsert for presse fra hele Europa. - Jeg er som en flaske god vin, og blir bare bedre med årene, mente stjernen.

Om "Lydverket"
Rune Nilson og Siri Høstmælingen har i år ambisjoner om å bli enda grundigere med enda større bredde enn tidligere. Det blir konsertspesialer, spennende gjester, bandintervjuer og masse musikk. Og i reportasjeserien "Rock City" undersøker Siri hva som skjuler seg i musikkmiljøet rundt om i norske byer.

Får du ikke med deg onsdagssendingene, går Lydverket i reprise på NRK2 søndager.

NRK Ung
Egenprodusert musikkmagasin
Programledere: Siri Høstmælingen, Rune Nilson
Reportere: Yngvild Flikke, Håvard Bråthen, Geir Henning Hopland
Prosjektleder: Nicolai Sørensen
Vaktsjef: Åslaug Sem, 92023316
Pressekontakt: Frøydis Haug, 23 04 99 18/ 98 48 02 78,LENKER
  • Les mer