Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 24. oktober 1999 kl 19.45 Offshore

Offshore (ttv)


NRK1 sndag 24. oktober kl 19.45
Offshore (86)

Åge legger siste hånd på aksjonen

Åge Knutsen er nå for alvor i gang med sin plan for å ramme NorWestOil. Men han er også litt stresset fordi han må koordinere sine gjøremål på Huldra med det hans kompanjonger gjør i land. Bare på den måten kan effekten bli best mulig.
Målet hans med aksjonen på Huldra er å gjøre mest mulig skade uten å komme i søkelyset selv. Likevel vil han at oljeselskapet skal føle at miljøaksjonistene har mulighet til å gjøre hva som helst for å ramme dem.
Mens Knutsen begynner å merke stresset og presset, er Hroar Torgersen derimot helt rolig. Han er svært fornøyd med framgangen i sitt nye agenturfirma, og han er sikker på at han er på vei mot en strålende ny karriere. At partneren Frank Bjerke er bekymret for metodene hans, blir bare avfeid, og Torgersen konsentrerer seg kun om den gode avtalen han har fått i stand med Kalle Olsen.
Frank Bjerke har bekymringer på flere plan. Datteren Synne har sammen med Tor-Arne rotet seg borti noe som er mer alvorlig enn hun kunne ane. Hjemme hos Mette og Jonny holder Hjalmar fortsatt hus, og nå er det Mette som får gjennomgå hans evige klaging. Det viser seg å være umulig å innfri alle ønskene hans. Diskusjoner om næringsinnholdet i middagen og mykheten i sofaputene ser ut til å være av de tingene Hjalmar bryr seg mest om.

Om \"Offshore\"
NRK Dramas suksesserie om livet til menneskene på oljeplattformen Huldra er nå inne i sin sjuende sesong. \"Offshore\" er Norges mest populære langserie og har hatt opp mot en million seere hver uke. I august i år ble \"Offshore\" nok en gang tildelt Amanda-prisen for beste underholdningsdrama for fjernsyn. Serien ble kåret til fjorårets beste tv-serie av Programbladets lesere og til den mest populære dramaserien 1998 av Dagblad-leserne.
Opptakene til \"Offshore\" startet i mars 1996. Innen utgangen av 1998 hadde NRK Drama produsert i alt 91 halvtimes episoder, noe som er nok til at serien kan fortsette ut hele 1999.
I noen av rollene: Finn Schau, Mia Gundersen, Wenche Kvamme, Suzanne Paalgard, Frank Krog, Rut Tellefsen, Örjan Landström, Frank Iversen, Anne Krigsvoll, Håvard Bakke, Ove Chr. Owe og Martine Karlsen.
\"Offshore\" har egne sider på Internett: www.nrk.no/drama/offshore/
På sidene ligger konkurranser og informasjon om serien og skuespillerne. Man kan også laste ned vignetten og klipp fra sesongens episoder.

NRK1 søndag kl 19.45

Bilder (via Scanpix/Internett)
1. Åge Knutsen har skumle planer for NorWestOil.

2. Mette strever med å tilfredsstille sin krevende svigerfar Hjalmar.

Egenprodusert dramaserie
Kontaktperson NRK Drama: Ingvil Giske, tlf 23 04 80 44
Manusforfatter ep. 85 - 87: Andreas Markusson
Prosjektleder: Bitte Monn- Iversen, tlf 23 04 91 64
Regi ep. 85 - 87: Per Bronken
Pressekontakt Fjernsynets informasjonsavdeling: Sabine Hammari, tlf 23 04 99 18