Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 22. april 2006 kl 18.00 Willy Nilsen

Ny serie for de minste

Mamma (Mariann Saastad Ottesen) og Willy (Luna Amarna Draiisma-Wanvik) har akkurat flyttet til Dumpa borettslag. (Foto: Ole Kaland, NRK)
Mamma (Mariann Saastad Ottesen) og Willy (Luna Amarna Draiisma-Wanvik) har akkurat flyttet til Dumpa borettslag. (Foto: Ole Kaland, NRK)
NRK og Nordisk Film står bak denne sjarmerende barneserien i fem episoder. Linn Skåber og Terje Solli har skrevet manus. Gjennom fem episoder følger vi den lille jenta Willy som er lei av at moren stadig finner nye steder å bo. Samtidig drømmer sjuåringen om å få møte faren sin som hun aldri har sett.

Willy, eller Wilhelmine som hun egentlig heter, er sju år gammel og flytter til en ny blokk sammen med moren sin. Dette er langt fra første gang de finner et nytt sted å bo, og Willy synes det er dumt fordi det blir vanskelig å få gode venner. Moren til Willy blir fort utålmodig og hissig på andre mennesker, og trives hun ikke der hun bor, flytter hun.

Men nå har Willy en hemmelig plan for å få moren til å bli: "Godhetens tjeneste". Det er nemlig en grunn til at moren blir irritert, og Willy har kommet fram til at de hun blir sint på trenger hjelp.

To gode samaritaner
Når Willy og moren kommer til Dumpa borettslag, blir Willy venn med Egil, og dermed er det enda viktigere for henne å bli boende. Egil hjelper henne med "Godhetens tjeneste", og jammen trenger ikke Egil litt hjelp selv også. Han er nemlig en skikkelig reddhare!

Den første de gode samaritanene ser seg ut, er Frank. Han er skikkelig sint og sur, men Willy og Egil forstår at han egentlig er en veldig grei fyr. Frank er bare redd for å hjelpe til fordi han er så innmari klønete!

Kan Willy og Egil gjøre noe for ham slik at moren ikke blir så irritert at hun må flytte igjen?

Drømmer om å møte faren
Willy har aldri møtt sin far, og hun har bare et eneste bilde av ham. På bildet er han sammen med moren i Syden, men han er gjemt bak et kjempeglass med appelsinjuice, så hun kan ikke se ham skikkelig.

Moren har ikke møtt ham siden. Hun har lovet å hjelpe Willy med å finne ham, men særlig ivrig virker hun ikke… Det eneste Willy vet er at han arbeider i utlandet, og at han også hjelper mennesker som trenger det.

Stjernelag
Serien har en imponerende rolleliste med kjente navn som Paul Ottar Haga, Eivind Sander, Robert Skjærstad, Ivar Nørve, Solveig Kloppen, Morten Faldaas og Frøydis Armand.

Manusforfatter og skuespiller Linn Skåber dukker også selv opp i en liten rolle. I tillegg til roller både på scenen og i film- og tv-produksjoner, har Skåber skrevet manus til flere tv-serier.

Norsk dramaserie i fem deler (2005)
Produsert for NRK av Nordisk Film
Produsent: Berit Steen
Regi: Cathrine Simonsen
Manus: Linn Skåber og Terje Solli
I rollene: Luna Amarna Draiisma-Wanvik (Willy), Ludwig Omre (Egil), Mariann Saastad Ottesen (Willys mor), Hanne Dieserud (Egils mor), Eivind Sander (Frank), Robert Skjærstad (Egils pappa) og Heidi Goldman (Gerd) m. fl.
Prosjektleder NRK: Torunn Calmeyer Ringen
Pressekontakt: Eirin Grytbakk, tlf 23 04 86 96/995 39 252