Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 17. august 2005 kl 23.15 Little Britain

Problemer overalt

Et besøk hos legen forteller skolejenta Vicky Pollard (Matt Lucas) at hun er gravid i åttende måned… (Foto: BBC Three)
Et besøk hos legen forteller skolejenta Vicky Pollard (Matt Lucas) at hun er gravid i åttende måned… (Foto: BBC Three)
I Downing Street nummer 10 kan ikke Sebastian ti stille når statsminister Michael gir finansministeren en lekse om hans ambisjoner som leder. Skolejenta Vicky Pollard får seg en solid overraskelse hos legen – hun er nemlig åtte måneder på vei.

Den tidligere toppidrettsmannen Denver Mills holder en tale ved den årlige middagen i politiforbundet. Lou og Andy er på jakt etter et fødselsdagskort til Andys bror, og vektvokternes leder Marjorie Dawes møter en kursdeltaker i et supermarked. Familien til psykiateren dr. Lawrence har en spesiell gjest denne weekenden – Anne, hans galeste pasient.

Om serien
Little Britain er opprinnelig en svært populær radioserie som BBC nå har laget fjernsyn av. I sommer inviteres seerne med på en ellevill oppdagerferd på de britiske øyer, hvor innbyggerne ikke er mindre elleville. det sørger nemlig komikerne Matt Lucas og David Walliams for. Disse to spiller nemlig samtlige roller, og fortelleren Tom Baker er på plass med veltalende og innsiktsfulle kommentarer.

Vi blir med på en begivenhetsrik reise til det skotske høylandet, gjennom Wales og den rolige engelske landsbygda til de noe mindre rolige bydelene i de store byene. Og persongalleriet er mangfoldig. Her er et lite utvalg: Daffyd er den eneste homofile mannen i landsbyen – og sånn skal det også være hvis han får bestemme. Marjorie Dawes er en slankeekspert med tvilsomme metoder, og skolejenta Vicky Pollard er alle læreres og sosialarbeideres skrekk. Transvestitten Emily og folk i Downing Street nummer 10 er også med i persongalleriet, samt de uatskillelige vennene Lou og Andy.

Britisk komiserie (2003)
Produsert av BBC Three
Originaltittel: "Little Britain"
Med Matt Lucas, David Walliams og Tom Baker
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 / 98 87 50 78


LENKER
  • Hjemmeside