Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 26. mai 2009 kl 23.25 Film: Etter Thomas

Ikke bare en hund


Nicola og Rob Graham får livet sitt snudd opp ned da det viser seg at sønnen er autist. Seks år gamle Kyle er redd for omtrent alt, men han kan ikke fortelle noen om redslene sine; han har ikke språk og ingen venner.

Som foreldre står Nicola og Rob overfor helt andre utfordringer enn de fleste andre. Moren vet at Kyle foretrekker å få være i fred i sin trygge, autistiske verden. Hennes urokkelige beslutning om å trenge gjennom panseret og inn til Kyle har skapt et uutholdelig press på forholdet mellom foreldrene.

Ektemannen Rob, som er like opptatt av sønnen sin, blir frustrert av at Nicola uavlatelig utfordrer Kyle. Inn i dette kaoset av konflikter kommer valpen Thomas og viser vei til Kyles ukjente sider.

En sann historie
Dette er en sann historie om et spesielt vennskap. Det at hunder som Thomas kan hjelpe psykisk syke mennesker er etter hvert blitt anerkjent i Norge. Det finnes flere lignende eksempler på terapihunder som inspirerer og trøster personer på institusjoner eller støtter pasienter med psykiske problemer.

Britisk film fra 2006
Origintaltittel: After Thomas
Skuespillere: Keeley Hawes, Andrew Byrnem og Ben Miles
Regi: Simon Shore
Pressekontakt: Sidsel Mundal, 23 04 92 82/414 52 326
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900