Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 søndag 25. april 2010 kl 23.25 Inspektør Lynley

Sarah og Kelly forsvunnet

Scotland Yard-detektiven Havers (Sharon Small) kommer over et viktig vitne tidlig i etterforskningen av kidnappingen på en ung pike. (Foto: BBC Worldwide)
Scotland Yard-detektiven Havers (Sharon Small) kommer over et viktig vitne tidlig i etterforskningen av kidnappingen på en ung pike. (Foto: BBC Worldwide)
Lynley og Havers må løse to forskjellige saker der to unge piker er forsvunnet med drøyt en ukes mellomrom. Den første, Sarah, er funnet død på bunnen av en sjø. Den andre, Kelly, er det ennå håp om å finne i live.

Det viser seg at piken i innsjøen har vært fastlenket og voldtatt. Tidlig i etterforskningen kommer dessuten Havers over et vitne som så Kelly snakke med et par som spurte henne om veien. Vitnet husker at kvinnen var godt voksen, over 25, og hadde utpreget rødt hår. Hun ble kjørt i en svart Range Rover av en mann. Senere er Kellys ene sko blitt funnet på dette stedet.

Appell på tv
Av Kellys mor får politiet vite at jenta er diabetiker og kommer til å gå i koma innen kort tid uten den foreskrevne dosen insulin. Lynley overtaler assisterende politisjef Evans om å gå ut med en direkte appell til den rødhårede kvinnen gjennom kringkastingen, for om mulig å drive inn en kile mellom henne og mannen i den svarte Range Roveren.

Dersom dette skulle lykkes og paret skulle røpe seg, kan de finne Kelly i tide? Og vil en eventuell oppklaring av kidnappingen også føre til en forklaring på Sarahs forsvinning?

Mer om serien
"Inspektør Lynley"-serien fra BBC er laget etter krimbøkene til den amerikanske bestsellerforfatteren Elizabeth George og framstiller Scotland Yards mest usannsynlige par.
Georges forbilder er Ken Follett og John Le Carré, men også Steinbeck, Faulkner, Melville og Shakespeare.

Inspektør Lynley (Nathaniel Parker), den 8. jarlen av Asherton, er aristokrat, Oxford-utdannet og overinspektør i London-politiet. Hans partner er den nokså shabby etterforskeren Barbara Havers (Sharon Small), en kvinne av folket.

Lynley og Havers vil alltid ha forskjellige meninger, høyst ulike privatliv og sosiale omgivelser. Men med en gjensidig respekt for hverandres kvaliteter åpner de seg for hverandre og et nært vennskap vokser fram.

Programmet er sendt tidligere

Britisk kriminaldrama (2007)
Originaltittel: Inspector Lynley, serie 6
Kveldens episode: Know Thine Enemy
Produsert av: A BBC/WGBH Boston co-production/BBC Worldwide
Med bl.a. Nathaniel Parker (Thomas Lynley) og Sharon Small (Barbara Havers)
Kontaktadresse for presse Presse tlf 414 28 800TV-seere bes kontakte Publikumservice, tlf: 815 65 900
info@nrk.no