Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 14. mai 1999 kl 23.15 Operasjon Big Sky

Operasjon Big Sky (t)

NRK1 fredag 14. mai kl 23.15
Operasjon Big Sky (51:53)

Våpentrussel mot streikere

Chris er slått ut av sorg etter Graces begravelse. I sin deprimerte tilstand kommer han i krangel med en sjåfør, og da han ubegrunnet kommer i konflikt også med politiet, rømmer han i full fart i bilen.
Han plukker opp en haiker, Leisa, en ung pike som har stukket av fra en brutal far. Chris er fremdeles ganske opphisset og skal til å la sitt sinne gå utover Leisa. Imidlertid besinner han seg og bestemmer seg for å dra hjem igjen.
Lightfoot har i mellomtiden lokalisert og arrestert en korrupt entreprenør Mason, som åpenbart har mye å svare for i forbindelse med et prosjekt i Papua New Guinea. Mason har blant annet utstyrt en privat hær med stjålne våpen for å slå ned en streik ved anlegget der.
Våpnene er stjålet fra et militært depot, og Lightfoot håper at han nå skal kunne komme til bunns i denne delikate saken. Men Mason erklærer at han av medisinske grunner ikke kan møte i rette. Hva gjør da Lightfoot og hans dyktige piloter?

Om \"Operasjon Big Sky\"
Denne humørfylte dramaserien hadde premiere på NRK1 i januar 1998. Fram til august ble det sendt 32 episoder i serien, og denne sesongen står 21 nye episoder på sendeplanen.
Handlingen er sentrert rundt livet ved det lille flyselskapet Big Sky. Sjefspiloten Chris Manning (Gary Sweet, også kjent fra serien \"Police Rescue\") er blitt daglig leder for selskapet etter at den forrige eieren, Lauren, solgte og reiste sin vei.
Staben for øvrig består av en håndfull piloter og en sekretær: Jimbo (Rhys Muldoon) er en sjarmerende, uryddig fyr med usvikelig drag på damene. Italienskættede Lexie (Lisa Baumwol) er en tøff og selvstendig kvinne som setter jobben som flyger høyere enn alt annet. 22-åringen Scotty (Martin Henderson) havner stadig i trøbbel, men kommer alltid ned på beina takket være sin avvæpnende sjarm. Big Skys resepsjonist, Shay (Robyn Cruze), er en åpen og entusiastisk ung dame, mens den livsglade Paula (Danielle Nuss) ikke bare er en dyktig pilot, men også en talentfull countrysangerinne. Sistemann på laget er den unge og uerfarne Rosie (Peta Brady), som er datteren til et av medlemmene i det nye styret.

NRK1 fredag kl 23.15

Britisk komiserie
Produksjon: Southern Star Xanadu Production og Network Ten Australia
Originaltittel: Big Sky
I rollene bl.a. Gary Sweet, Martin Henderson, Rhys Muldoon, Robyn Cruze, Danielle Nuss, Bille Brown, Tim Campbell og Peta Brady