Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 10. juni 2007 kl 18.35 Bare blåbær: Ridetur

Ridetur

Barna på ridetur. (Foto: John Olav Vinge)
Barna på ridetur. (Foto: John Olav Vinge)
I dagens program drar hele gjengen på ridetur. De som ikke kan ri egne hester har lånt på andre gårder i bygda. Når de først er på gårdsbesøk benytter de også anledningen til å hilse på de andre dyrene der.

Etter rideinstruksjonene står saling av hestene for tur. Men det er slett ikke så enkelt for en nybegynner. Seletøyet skal ikke plage hesten og samtidig sitter godt på plass. De rir opp til en vakker gresslette hvor de har utsikt over Trondheimsfjorden og Fosenhalvøya.

Barna overnatter under åpen himmel, og steker et rådyrlår i en grop i bakken. De baker også brød og lager blåbærsyltetøy. Når pappa kommer med jordbær til dessert er livet perfekt - helt til hestene plutselig rømmer...


Om serien
Hvor tidlig kan man begynne å bevege seg i naturen på egenhånd? I denne serien i seks deler følger vi seks søsken på spennende eventyr. Eldstejenta Kristine Vinge Jonassen kommenterer.

Far og stefar John Olav Vinge er også med, og hjelper og forklarer der det trengs. Men barna vil gjerne utforske naturen på egenhånd og klarer det meste selv.

Det blir spennende møter med både bjørn, bever, orrfugl og en rekke andre dyr i norsk natur, sommer som vinter.


Innkjøpt underholdningsprogram for barn i seks deler (2007)
Produsert av: Fabelaktiv as
Produsent: Arild Halvorsen
Medvirkende: Kristine Vinge Jonassen, Jonas Vinge, Emil Meland Rikardsen, Mattias Vinge, Marte Vinge, Regine Meland Rikardsen, John Olav Vinge.
Prosjektleder NRK: Terje Dale
Pressekontakt: Ida Linchausen, tlf: 23 04 98 41/402 00 211
TV-seere bes kontakte NRKs Publikumsservice, tlf 815 65 900
info@nrk.no