Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 9. oktober 2002 kl 22.30 Lydverket

Musikkvideoens historie

Fra a-has prisbelønte video
Fra a-has prisbelønte video "Take on me". (Foto: Warner)
Hvorfor var det nettopp a-ha som fikk tilgang til den spesielle animasjonsteknikken på sin "Take on me"-video, og hva slags video må til nå når Madrugada skal bli enda større i Europa? I kveldens utgave av Lydverket får du svaret, for da ser de nærmere på norsk musikkvideoproduksjon.

Dagens program forteller historien bak noen av de aller mest toneangivende videoene som er blitt laget for norske band de siste 35 årene. En og annen teknisk hemmelighet kommer de også til å røpe, etter å ha snakket med folkene bak videoene til blant andre Røyksopps "Eple" og Motorpsychos " The Nerve Tattoo" .

Produsenten Hans Petter Gundersen fant Sondre Lerche, Stockhaus og Natalie Nordnes. Nå er superprodusenten lei av å gi vekk talentene til de store plateselskapene, og har laget sitt eget New Records der han skal produsere og gi ut artister. Første mann som har blitt signert er bergensmannen Sgt. Petter, og Lydvrket har vært med under platesigneringen.

For øvrig er Kristin Winsents og Håkon Moslet som vanlig på plass i "Lydrådet" for å ta for seg tre av ukas viktigste utgivelser.

NRK Ung
Egenprodusert musikkmagasin
Programleder: Siri Høstmælingen og Rune Nilson
Prosjektleder: Marius Hoel
Pressekontakt: Sabine Hammari, 23 04 99 18/90 18 36 10