Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 23. september 1999 kl 21.40 Dokumentar: Russlands hemmelige styrke: Spetsnaz

Dokumentar: Russlands hemmelige styrke:

NRK1 torsdag 23. september kl 21.40
Dokumentar: Russlands hemmelige styrke: Spetsnaz (2:2)

Spetsnaz mot russisk mafia

I den andre rapporten om russernes spesialstyrke Spetsnaz, ser vi hvordan de profesjonelle agentene gjøres tilgjengelig for den som kan betale for slike tjenester. Det kan være alt fra politiske organer, til private organisasjoner og enkeltmennesker.
Inntil ganske nylig var denne eliteavdelingen under militær kommando. Men i dagens kaotiske Russland er militære driftsmidler nesten en saga blot. Derfor må styrken tilby sine tjenester til oppdragsgivere fra de forskjelligste kanter.
Den mest aktive Spetsnasgruppen er i dag knyttet til Innenriksministeriet. Herfra settes de inn over hele Russland, mot skattesnyteri og mot en stadig mer brutalisert mafia.
I likhet med britenes SAS kan agentene i Spetsnaz settes inn på korteste varsel. De er trenet i etterforskning, sabotasje og om nødvendig - likvidering.
Dessverre ser vi også at Spetsnasagenter melder seg til tjeneste hos private organisasjoner eller rike maktpersoner som har behov for hemmelige operasjoner. Spørsmålet er naturligvis hvem som etter hvert får den faktiske kontroll med spesialstyrken.
Dokumentarfilmen om Spetsnaz er laget av Wilton Films. Det er en oppsiktsvekkende rapport som gir innsyn i en organisasjon med 50 års hemmelig virksomhet bak seg.

NRK1 torsdag kl 21.40

Britisk produksjon
For mer informasjon: Gunilla Gaarder, Faktaavdelingen, tlf. 23049364
Pressekontakt: Fjernsynets informasjonsavdeling: Siri Grønning Meyer, 23048123

\0\0\0