Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 onsdag 14. november 2001 kl 22.30 Sopranos

To sjefer i mafiafamilien

Tony Soprano har formelt overtatt som mafiaboss i New Jersey etter at onkelen havnet i fengsel anklaget for pengeutpressing. Men Tony vil av ulike årsaker ha politiet til å tro at Uncle Junior fremdeles er den virkelige mafiasjefen.

Tony oppsøker onkelen i fengslet, men forholdet mellom dem er alt annet enn hjertelig. Tony anklager onkelen for å stå bak sammensvergelsen om å rydde ham av veien. Dessuten tror han onkelen handlet etter instruks fra hans egen mor. Onkelen benekter imidlertid at Livia har hatt noe med denne saken å gjøre, og ber Tony slutte fred med moren.

Tonys gamle venn og kompanjong Big Pussy Bompensiero er tilbake og krever å bli tatt opp i mafiafamilien igjen. Tony går nølende med på å ta ham til nåde, men er fremdeles ikke sikker på om Big Pussy er helt til å stole på.

Om serien
Organisert kriminalitet sett fra en psykiaters sofa er den noe uvanlige innfallsvinkelen til denne serien som henter handlingen fra et robust amerikansk/italiensk mafiamiljø i New Jersey.

Vi møter mafiabossen og familiemannen Tony Soprano (James Gandolfini), en gjennomsnittlig, middelaldrende mann som nå er havnet i en midtlivskrise. Han har en lydig og pliktoppfyllende kone, Carmela, en opprørsk 17 år gammel datter, Meadow, og en sønn som går under navnet Anthony jr. Tony forsøker å være en god far og ektemann, samtidig som han leder sitt selskap innen "renovasjonsbransjen", men problemene tårner seg opp på begge fronter.

Den nære familiekretsen består også av Tonys mor, Livia, som han prøver å få plassert på aldershjem. Til Tonys private sfære hører ellers den ikke helt hemmelige elskerinnen. Men hans nærmeste fortrolige er psykiateren dr. Jennifer Melfi. Til henne betror han alt - unntatt det hun allerede vet; at Tony er mafiaboss.

Tonys foretaksomme onkel, Corrado "Junior" Soprano, og den ambisiøse nevøen Christopher Moltisanti er sentrale personer også i andre runde av serien "Sopranos" som er spilt inn i New Jersey. Blant Tonys viktigste "forretnings-forbindelser" er Paulie Walnuts og nattklubbeier Silvio Dante. Blant nykommerne er Tonys søster Janice og Richie Aprile, bror til den avdøde mafiabossen Jackie Aprile. En av Tonys beste venner og "businesspartner" Big Pussy Bompensiero, som forsvant på mystisk vis, er tilbake igjen.

Amerikansk dramaserie
Originaltittel: The Sopranos II/Do not Resuscitate
Produsert av David Chase
Med James Gandolfini, Lorraine Bracco, Edie Falco, Jamie-Lynn Sigler, Robert Iler, Nancy Marchand, Aida Turturro, Dominic Chianese, Michael Imperioli, Tony Sirico, Vincent Pastore, Steven van Zandt m.fl.
Pressekontakt: Anna-Marie Normann, tlf. 23 04 78 53