Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 onsdag 20. september 2006 kl 20.05 Battlestar Galactica

Karas botsgang

Pilot-instruktør Kara Thrace (Katee Sackhoff). (Foto: Universal)
Pilot-instruktør Kara Thrace (Katee Sackhoff). (Foto: Universal)
Kara Thrace er tøffere enn de fleste blant mannskapet om bord på "Battlestar Galactica". I ukens episode blir hun satt kraftig på prøve sammen med kommandør Adama og kaptein Lee Adama. Det er minnet om Lees bror Zak det dreier seg om.

En kommunikasjonsdrone kommer ut av kontroll og feier inn i mengden av folk på hangardekket til "Battlestar Galactica". Mange av romskipets piloter blir såret, og hele 13 av dem dør. Under minnestunden for de døde pilotene står Kara, Adama og Lee sammen.

De tre griper seg i å tenke på en lignende situasjon to år tidligere, da Zak Adama (Lees yngre bror) ble bisatt etter å ha mistet livet på et rutineoppdrag. Zak og Kara var på den tiden forlovet og hadde bestemt seg for å gifte seg.

Beste pilot-instruktør
Adama tar Kara for seg. Hun er den beste pilot-instruktøren "Battlestar Galactica" har, og han ber henne om å gå i bresjen med å lære opp nye piloter. De trenger det mer enn noen gang, for cylonene kan angripe igjen når som helst.

Men Kara er motvillig, hun sørger over Zak, hun alene kjenner grunnen til at han døde og hun bærer nag.

Til hvem? Seg selv. Hun var Zaks instruktør.

Mer om serien
Den amerikanske science fiction-serien "Battlestar Galactica" tar oss med til en fjern galakse der menneskeheten står i fare for å bli utryddet. Truslene kommer fra de avanserte robotene, cylonene, som menneskene selv har skapt.

"Battlestar Galactica" er basert på tv-serien fra 1978. Serien NRK nå viser ble laget i 2003 og har en ny og moderne stil som utnytter til fulle dagens data- og digitalteknikk. Den er sendt på Sci Fi Channel i USA og var en knallsuksess for kanalen.

Amerikansk science fiction-serie 13 deler (2003)
Originaltittel: Battlestar Galactica
Produsent: NBC Universal Studios
I rollene: Katee Sackhoff, Mary McDonnell, Edward James Olmos, Grace Park, Tricia Helfer, Jamie Bamber, Aaron Douglas og Jim Callis
Pressekontakt Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900, mail: info@nrk.no


LENKER
  • Les mer