Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 29. januar 2000 kl 20.25 Sirkusprinsessen 1999

Sirkusprinsessen 1999 (ttv)

NRK1 lørdag 29. januar kl 20.25
Sirkusprinsessen 1999

Århundrets siste sirkusprinsesse
I kveld viser NRK1 verdens eneste kvinnelige sirkusgalla, som samtidig er kåringen av århundrets siste sirkusprinsesse. Hilde Hummelvoll leder showet fra Gröna Lund i Stockholm. For fem år siden ble verdens første sirkusprinsesse kåret, og siden har showet vært en årlig foreteelse arrangert i Sverige. Også denne gangen får publikum oppleve tøffe akrobater, kvinnelig sensualitet og spenning i manesjen. Konkurransen gikk av stabelen i mai i Stockholm, og arrangørene Bröderna Bronett valgte også denne gangen å overlate manesjen til en kvinnelig konferansier. I år er det Hilde Hummelvoll som får presentere de fremste kvinnelige artistene i verden i et skuespill fylt av magisk kraft og uventede innslag. Deltakerne. Først ute er Chantal Houle fra Canada som til rullende rytmer bølger seg, elastisk som en gummistrikk, over dobbel lav line. Nummeret er både nytt og spennende. Tatsiana Koval fra Russland er spesialist på rockeringer. Hvor mange slike får egentlig plass rundt en liten kropp? Det vet Tatiana som byr på en både sensuell og spirituell dans som får ringene til å rocke.
Jana Janeck fra Tsjekkia er en liten jente med et eget syn på fotball. Hun er enslig kvinne med fem baller, i stedet for 22 menn med én ball. Dette er mer spennende enn VM!
Irena Purschke fra Tyskland er jenta som kan slå knuter på seg selv like effektivt som på repet hun henger i. Alt utført i gjennomført 30- tallsstil.
Søstrene Dvornikova fra Russland er to jenter som svinger sine kropper høyt oppe i en huske.
Søstrene Bougrovi, som også er fra Russland, eksperimenterer med sjonglering og balanse. Søstrene kan virkelig knepene som får gjenstander til å fly.
Gruppen Imagine fra England består av to jenter som svever i tilsynelatende vektløse tøystykker som henger fra taket.
Zeudi og Yara fra Italia viser hvordan to kropper blir som én i dette sensuelle nummeret. Dette er partnerakrobatikk på sitt beste.
Russland er bredt representert, og gruppen Koulkova består av ni jenter som utfører vanskelige og farlige kunststykker på og under hesteryggen, framlengs, baklengs, opp og ned.
Caroline Blanc Brune fra Belgia utfører en dramatisk akt der hun beveger seg nærmest vektløs på trapesen.
Sist ut er gruppen Sakura fra Japan som består av to trommeslagere og fem cybergeishaer. De sju medlemmene danser både på bakken og i lufta. Deltakerlisten forteller at kveldens program byr på akrobatikk i alle varianter, og at juryen får en vanskelig oppgave med å kåre vinneren. Til å dele ut prisen for Sirkusprinsessen 1999 kommer en ekte prinsesse, prinsesse Christina av Sverige.
NRK1 lørdag kl 20.25
Bilder (via Scanpix/Internett)
1. Programleder er Hilde Hummelvoll.
2. Sakura fra Japan i aksjon.
3. Irena Purschke fra Tyskland flyr høyt.
Underholdningsprogram
Programleder: Hilde Hummelvoll
Prosjektleder: Wenche Solum
Pressekontakt Fjernsynets Informasjonsavdeling: Sabine Hammari, tlf 23 04