Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 10. oktober 2013 kl 20.15 Vinn eller forsvinn

Drømmen om Manchester United


Fotballen kommer sterkt inn i denne og neste episode av NRKs kritikerroste dokumentarserie "Vinn eller forsvinn". Vi møter 12 år gamle Thomas, som spiller på Oppsal IL i Oslo. Helt siden han var liten har han drømt om å bli spiller på Manchester United en dag.

Denne sesongen er det imidlertid en plass på førstelaget som er målet for Thomas. Med ungdomsfotballen følger konkurransespill og 11er-kamper. Det innebærer uttak og topping på kamper, og kameratgjengen splittes på ulike lag etter nivå.

Foreldrene er Thomas' viktigste støttespillere. Mamma Bente følger ham trofast på kamper og heier fra sidelinja. Samtidig er hun opptatt av at fotballen fortsatt skal være moro, og bekymrer seg over at Thomas tar det hele for alvorlig.

I denne episoden skal vi også følge Camilla og de andre cheerleaderne på Romerike Tigers gjennom oppkjøringen til NM. Det er årets viktigste konkurranse med kvalifisering til EM. Også Tamina og håndballjentene på Vestli IL ligger i hardtrening foran Petter Wessel Cup, som er et uoffisielt NM for aldersklassen.

Ildsjelene
Ildsjelene rundt de unge som satser er alfa og omega for idretten, enten det er ivrige foreldre eller trenere som bruker det meste av fritiden sin på laget. Men det kan røyne på motivasjonen når utøverne ikke stiller på trening, eller foreldrene klager på stort og smått.

I denne episoden av "Vinn eller forsvinn" får vi se at det topper seg for hovedtreneren til junior elitelaget på Nedre Romerike Tigers. Hun begynner å bli usikker på om hun har den nødvendige støtten og tilliten hos de foresatte.

Treneren på Vestli IL forsøker på sin side å få alle spillerne til å ta håndballen på alvor, og gjøre det som kreves av dem foran viktige kamper og turneringer.

Om serien
Unge idrettsutøvere lever med høye krav og forventninger. Hva skjer i overgangen fra barndom til ungdom, når alvoret setter inn og det ikke lenger er medaljer til alle? Serien "Vinn eller forsvinn" går tett på hverdagen til fem unge, med trenere og foreldre, innenfor idrettene alpin, langrenn, cheerleading, håndball og fotball.

Hovedpersonene ep. 4 og 5:
Camilla Nilsen (12) fra Kurland er cheerleader på elitelaget til Nedre Romerrike Tigers.
Tamina Rauf (14) fra Nedre Grorud er ny på håndballaget til Vestli IL.
Thomas Tvedten (12) spiller fotball på Oppsal IL.

Dokumentarserie i 5 episoder
Produksjon: NRK Feature, Dokumentar og Samfunn (2013)
Prosjektleder: Cathrine Wik
Post-regi: Nader Izadpanah
Redaksjonsjef NRK Feature: Morten Møller Warmedal
Presseansvarlig: Helene Amlie, 951 00 299
TV-seere kan kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900

Pressebilder av alle hovedpersonene finnes i premiereomtalen:
Vinn eller forsvinn - episode 1


LENKER
  • Vinn eller forsvinn - episode 1