Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 lørdag 31. august 2002 kl 21.35 Niern: Live Flesh

Sensuelt drama fra Almodóvar

Victor (Liberto Rabal) forelsker seg i Elena (Francesca Neri), men livet gjør mange krumspring for ulykkesfuglen Victor.
Victor (Liberto Rabal) forelsker seg i Elena (Francesca Neri), men livet gjør mange krumspring for ulykkesfuglen Victor.
”Live Flesh” er et intenst og sensuelt drama som inneholder elementer fra både thrilleren og den klassiske tragedien. Regissøren Pedro Almodóvar forteller historien om Victor Plaza som aldri har vært blant de heldigste. Han ble født på en av de mørkeste dagene i Francos regime, på en buss som brakte hans mor, en prostituert, til sykehuset.

På tross av dette – Victor (Liberto Rabal) er ung, og livet har ennå ikke ødelagt hans tillit til mennesker. Han møter for eksempel Elena (Francesca Neri), diplomatdatter og enebarn, som er den kvinnen han deler sin første seksuelle opplevelse med. En serviett med hennes telefonnummer skrevet med eyeliner får ham til å tro at deres møte, på toalettet i et diskotek, ikke var en tilfeldig opplevelse. Han skal snart lære at ting ikke alltid er så enkelt som man kunne håpe.

Victor viser seg ved huset hennes, men Elena venter på en narkolanger som ikke dukker opp. Victors tilstedeværelse gjør ikke saken bedre. Nerver, en pistol, og to politimenn som også har hatt en dårlig dag, kompliserer ting ytterligere. David (Javier Bardem), en av politimennene, klarer ikke å hindre sin partner Sancho (Pepe Sancho) fra å delta i et voldelig sammenstøt som vil forandre livet til alle som er involvert. David blir truffet av en tilfeldig kule som gjør ham lam for resten av livet.

Victor blir dømt for hendelsen, og må i fengsel for å sone sin dom. Mens han er i fengsel følger han suksessen David – som er blitt basketballstjerne under Barcelona Paralympics – nå deler med sin kone, Elena. Han blir etter hvert besatt av tanken på hevn. Etter å ha sonet sin dom, besøker han sin mors grav. Skjebnen gir ham anledning til å iverksette hevnplanene tidligere enn planlagt. David, Elena, Sancho og Clara (Angela Molina), Sanchos kone, deltar ved Elenas fars begravelse. Fra dette øyeblikket av er alle fem fanget i et spill som bare så vidt har begynt…

Spansk spillefilm fra 1997
Originaltittel: Carne Tremula
Regi: Pedro Almodóvar
I rollene: Liberto Rabal, Javier Bardem, Francesca Neri og Pepe Sancho
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83