Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 11. juli 2007 kl 22.15 Lov og orden: New York

Den falske selvmordsbomberen

Etterforsker Robert Goren (Vincent D’Onofrio). (Foto: Universal Pictures)
Etterforsker Robert Goren (Vincent D’Onofrio). (Foto: Universal Pictures)
Bankraneren Ernie har et råttent triks han har lykkes med flere ganger. Med en leketøysbombe rundt halsen gir han seg ut for å være selvmordsbomber. Men denne gangen har noen lurt ham. Bomben viser seg å være ekte…

Banken klarer å alarmere politiet som kommer til stedet og arresterer Ernie. Da skjer det som ikke skulle skje – bomben er ekte, den går av og dreper Ernie. Etterforskerne Goren og Eames går saken etter i sømmene og finner ut at Ernie hadde en partner, Donny.

Donnys dame
I tiden før Ernies siste bankran var Donny ute på byen og sjekket opp en dame på en danseskole. Margie er en frustrert husmor, lei av å stelle hjemme, og følger mer enn gjerne med Donny.

Goren og Eames gjennomgår en mengde opptak på videotape fra overvåkningskameraer. På et opptak kommer de over Margie og Donny som er ute på tokt. Margies mann pendler og er sjelden hjemme. Etter å ha pratet med ham forstår Goren og Eames at kona Margie ikke er noen vanlig husmor.

Dårlig kjemi
En gjennomgang av Margies bil avslører at farlige kjemikalier og annet gods er på avveie. Hun viser seg å ha en bakgrunn som kjemilærer på high school. Da Goren og Eames sporer Margie og Donny på vei til nok et bankran med noe som skal være en leketøysbombe, får de sin fulle hyre med å forhindre enda en tragedie.

Mer om serien
Produsent Dick Wolf er mannen bak de utrolige seersuksessene i Law & Order-serien. Den originale serien hadde premiere i 1990, og siden er det kommet to nye avleggere med omtrent like stor suksess: Law & Order: Special Victims Unit og Law & Order: Criminal Intent, hvorav den siste nå sendes på NRK2.

Handlingen tar utgangspunkt i arbeidet til etterforskerne Robert Goren (Vincent D’Onofrio) og partneren Alex Eames (Kathryn Erbe).

D’Onofrio kjenner nok mange igjen fra filmen Men in Black. Hans rollefigur Goren er meget skarp og følger som oftest instinktene sine i arbeidet. Han og hans kollega som til vanlig er Alex Eames, utfyller hverandre på godt og vondt. Sistnevte er nå tilbake etter en fødselspermisjon.

To andre sentrale personer er statsadvokat Ron Carver (Courtney B. Vance) og etterforskningsleder James Deakins (Jamey Sheridan).

Amerikansk dramaserie, 2003
Originaltittel: Law & order: Criminal intent, season 3
Kveldens episode: Pas de deux
Produsert av: Universal Pictures
Med: Vincent D’Onofrio, Kathryn Erbe, Courtney B. Vance, Jamey Sheridan
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57
TV-seere bes kontakte Publikumservice, tlf: 815 65 900 info@nrk.no