Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 5. august 2006 kl 19.40 'Allo, 'Allo!

Maleriet i pølsa

Herr Flicks kolleger fåt kalde føtter når Flick forsøker å lure Hitler. Kaptein Geering (Sam Kelly, til venstre) får René med på et sabotasjeforsøk mot Flicks plan. (Foto: BBC)
Herr Flicks kolleger fåt kalde føtter når Flick forsøker å lure Hitler. Kaptein Geering (Sam Kelly, til venstre) får René med på et sabotasjeforsøk mot Flicks plan. (Foto: BBC)
Maleriet i pølsaRené må hjelpe tyskerne med sabotasje. Mens han er borte benytter monsieur Alphonse sjansen.

Da Gestapo-sjef Flick ble beordret å sende maleriet av den falne madonnaen til Hitler, valgte Flick å sende en kopi, skjult i en pølse. Nå har løytnant Gruber og kaptein Geering fått kalde føtter, og de bestemmer seg for å forsøke å sprenge toget som frakter maleriet. René må være med på operasjonen.

Mens han er borte, ser monsieur Alphonse sitt snitt til å kurtisere Renés kone, Edith.

Om serien
"Listen carefully, I shall say this only once…" Handlingen i "Allo, Allo" foregår i det okkuperte Frankrike under andre verdenskrig, og kaféverten René er landets mest ettertraktede mann.

Med den tyske hæren som stamgjester i baren, risikerer René livet. Han hjelper motstandsbevegelsen å skjule to britiske flygere og en radiosender oppe i andre etasje på rommet til sin svigermor. I tillegg er han innblandet i å gjemme det verdifulle bildet av "The Fallen Madonna with the Big Boobies" i en stor pølse, som tyskerne har fått snusen i.

Men Renés største problem er kona Edith, og hva hun kommer til å gjøre med ham når hun blir klar over hans affærer med de to sexy serveringsdamene i kafeen.

Utover våren og sommeren byr NRK på et gledelig gjensyn med "Allo, Allo" som ble produsert av BBC i første halvdel av 1980-årene. Serien ble en gigantisk suksess, og vant flere priser i England, blant annet for beste sitcom (1986), beste situasjonskomedie (1987) og morsomste tv-show (1987 og 1990).

Serien ble første gang vist i NRK i 1989. NRK har nå kjøpt inn samtlige 85 episoder. Disse vil bli sendt i reprise på NRK1, foreløpig programsatt i perioden april – september i år.

Britisk komiserie i seks deler, sesong 2 (1985)
Produsert av BBC
Originaltittel: ’Allo, ’Allo!
Med Gorden Kaye (René), Carmen Silvera (Edith), Vicki Michelle (Yvette Carte-Blanche), Francesca Conshaw (Maria Recamier), Rose Hill (Ediths mor), Kirsten Cooke (Michelle Dubois), Richard Gibson (Herr Flick), Richard Marner (Oberst von Strom) og Sam Kelly (Kaptein Göring)
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 / 98 87 50 78
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900, info@nrk.noLENKER
  • Les mer: