Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 5. september 1999 kl 18.30 Newton

Newton (ttv)


NRK1 søndag 5. september kl 18.30
Newton

Livaktig møte med våre forfedre

Programleder Magnus Dehli Vigeland starter friskt opp etter sommerferien med et fascinerende møte med sine forfedre i form av svært levende, datastyrte figurer i full størrelse!
Gjennom utstillingen Missing Links - alive! på Tøyen i Oslo får han et livaktig innblikk i menneskets opprinnelse og utvikling. Denne internasjonale vandreutstillingen er allerede sett av ti millioner mennesker i hele Europa.
Men det blir som vanlig mye annet spennende stoff i Newton, som fra 5. september sendes hver søndag i høst.
Du trenger ikke gå tilbake flere årtusener i historien for å undre deg over hvor du kommer fra. Kanskje du er en av de mange som interesserer deg for slektsforskning? Magnus tar en tur og snakker med noen som holder på med dette.
Og vet du hvorfor du må gå med briller? Det skal våre kanadiske venner, i serien \"Inquiring Minds\", Spørrelyst, fortelle oss om.
Trine Aune er på plass med \"Vet du hva?\" - med små og litt større nyheter fra hele verden.
Newton - et underholdende og opplysende populærvitenskapelig program for deg som går og lurer på alt mellom himmel og jord - altså for deg som vil vite litt mer!
Som den kjente, engelske matematikeren og fysikeren Isaac Newtons er også Magnus interesserte i matematikk og fysikk. I tillegg til programlederrollen i Newton studerer han disse to fagene ved Universitetet i Oslo. Kanskje ender han opp som en norsk utgave av den kjente vitenskapsmannen.
Besøk gjerne Newton på internett:
www.nrk.no/newton/
Besøk Magnus sin spennende hjemmeside: www.nrk.no/newton/websider/magnusside/

NRK1 søndag kl 18.30

Bilde (Via Scanpix/Internett)
Programleder Magnus Dehli Vigeland i et fascinerende og livaktig møte med våre forfedre på utstillingen \"Missing Links - alive!\" på Tøyen i Oslo.

Programleder Magnus Dehli Vigeland i NRKs vitenskapelige magasinprogram Newton, er blant de 10 millioner menneskene i hele Europa som har fått med seg den fascinerende vandreutstillingen \"Missing Links - alive!\".

Egenprodusert populærvitenskapelig progam fra Barneredaksjonen i NRK1
Programleder Magnus Dehli Vigeland
Regi: Trine B. Aune
Pressekontakt i Fjernsynets informasjonsavdeling: Siri G. Meyer, tlf. 23048123
Prosjektleder: Ida Scheie