Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 fredag 12. juni 2009 kl 23.10 Film: Find Me Guilty

Sirkus i rettssalen

Mafiamedlemmet Jackie Dee (Vin Diesel) forsvarer seg selv i rettssalen, og lager skikkelig sirkus. (Foto: Yari Film Group)
Mafiamedlemmet Jackie Dee (Vin Diesel) forsvarer seg selv i rettssalen, og lager skikkelig sirkus. (Foto: Yari Film Group)
Historien om den lengste mafiarettssaken i amerikansk historie er blitt til et muntert drama i Sidney Lumets regi.

"Find Me Guilty" er basert på den sanne historien om Giacomo "Jackie Dee" DiNorscio, her spilt av Vin Diesel. Han tilhører en notorisk mafiafamilie i New Jersey, og historien starter idet 20 av medlemmene skal i retten - tiltalt for 76 ulike forhold.

Selv er Jackie midt i en lang fengselsdom da han får tilbud om forkortet straff dersom han vitner mot sine nærmeste. Men Jackies lojalitet er urokkelig. Følgen av at han avviser forslaget, er at han selv havner på tiltalebenken sammen med resten av gjengen.

Forsvarer seg selv
Sirkuset starter for alvor når Jackie bestemmer seg for å forsvare seg selv. Med en ellevill sans for humor, nådeløs replikk og uslitelig målbevissthet går han til verket

Det viser seg at Jackie befinner seg mer enn vel med å være i rampelyset, og gang på gang greier han å overrumple dommeren, juryen, tilhørerne og sine medtiltalte. Slik blir den uendelige rettssaken en bisarr opplevelse for alle involverte.

Amerikansk drama fra 2006
Originaltittel: Find Me Guilty
Regi: Sidney Lumet
I rollene: Vin Diesel, Peter Dinklage, Linus Roache, Ron Silver, Annabella Sciorra m.fl.
Pressekontakt: Helene Amlie, 23 04 77 51 / 95 10 02 99
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900