Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 fredag 23. august 2013 kl 19.00 Finale Dronning Sonja Internasjonale Musikkonkurranse

Operatalenter i finale


Klassiske sangere fra 25 nasjoner kjemper om seieren i Dronning Sonja Internasjonale Musikkonkurranse. I kveld står fem unge finalister på scenen på Operaens hovedscene, med dronning Sonja blant publikum.

De fem operatalentene har kjempet seg til finaleplass gjennom innledende runder og semifinale. I kveld synger de operaarier i finalekonserten, akkompagnert av Den Norske Opera & Ballets orkester. Finalen overføres direkte på NRK med Arild Erikstad som programleder.

Jubileum
Dronning Sonjas Internasjonale Musikkonkurranse, som arrangeres annet hvert år, feirer 25-årsjubileum i år. Den er en av verdens mest respekterte og prestisjefylte sangkonkurranser. Om lag 200 sangere fra 45 land søkte om å få delta i årets konkurranse.

Deltakerne er alle født etter 1.1.1981. De kjemper om priser på over 50.000 Euro, i tillegg til sangoppdrag med ledende musikkinstitusjoner. En internasjonal ekspertjury skal avgjøre hvem som stikker av med de gjeve prisene.

Det skal kåres 1., 2. og 3. plass, to finalistpriser og en pris for beste framføring av norsk musikk. I tillegg skal det deles ut en publikumspris og Ingrid Bjoners stipend til beste norske deltaker.

Sendingen starter på NRK2 kl 19.00, og går over på NRK1 kl 20.40.

Direktesending fra Den Norske Opera og Ballett
Programleder: Arild Erikstad
Kontaktadresse for presse: presse@nrk.no, 414 28 800
TV-seere kan kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900

Offisiell hjemmeside: Dronning Sonja Internasjonale Musikkonkurranse


LENKER
  • Dronning Sonja Internasjonale Musikkonkurranse