Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 søndag 30. januar 2005 kl 19.30 Et!

Mat – mer enn næring

Nadia Jebril hilser på matglade mennesker fra hele verden – i Sverige. (Foto: SVT)
Nadia Jebril hilser på matglade mennesker fra hele verden – i Sverige. (Foto: SVT)
Nadia Jebril beveger seg denne uke i retning av matens nest mest funksjonelle område – det dreier seg om sensuell næring, mat og afrodisiaka, kort sagt føde for kjærligheten.

I Brösarp, en liten bygd mellom Blekinge og Skåne, hilser Nadia på kokken Eve. Vi får en innføring i den franske fiskegryten bouillabaisses hemmeligheter.

Jazzmusikeren Jinks i Stockholm byr sin venn på en fødselsdagsmiddag: kyllinglår med ris på vestindisk vis.

Lær om erotikk
Nede i Malmø viser Ylva – pedagog i erotikk – oss hvordan mat kan være erotisk. Her trår også boksetreneren og ungdomslederen Dallas til med en stor familiemiddag.

Mer om serien
"Et!" handler om mat som stimulerer og forener. Også via magen lærer vi mennesker hverandre å kjenne. Kjøkkenet og matbordet er uslåelige arenaer for gjensidig forståelse og møteplass for felles interesse. Omtrent slik lyder den enkleste av all matfilosofi, ifølge svenske Nadia Jebril. Som selv ikke er kokk, men glad i mat.

Matbudsjett, småretter, kjærlighetsmat, hverdagsmat, "kroppsriktig" mat, tidsriktig mat, mat i religiøst perspektiv og nattmat – alt dette og mer til står på menyen hos Nadia Jebril i tiden framover.

Det blir hjemmebesøk hos mennesker fra alle verdens hjørner. Det lages mat, snakkes om mat og omkring en hel del andre ting som har med livsstiler og kulturer å gjøre. Vi får være med på forarbeidet med maten, tilberedelsen, spisingen og euforien. Hugg inn!

http://Svensk dokumentar i 8 deler (2004)
Originaltittel: Ät
Produsert av: SVT
Kontaktperson i Programinnkjøp: Gunilla Gaarder, tlf. 23 04 93 64
Pressekontakt Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57 Les mer: http://LENKER
  • Oppskrifter 
  • Les mer