Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 10. januar 2011 kl 21.30 Koselig med peis

Begravde hunder og skapskjelett


Georg forsøker å finne seg til rette i sitt barndomshjem nå som han plutselig er blitt farens hjelpeverge. Franks ærekjærhet tvinger ham til å leve i illusjonen om at det er han som hjelper Georg.

Når Georg endelig finner en måte å hjelpe far på, roter han seg inn i en verden av begravde hunder og skapskjelett. Lillebroren Terje får livet snudd på hodet, men til sin store overraskelse ser han et lys i enden av tunnelen.

Frank setter liten pris på å få skittentøyet sitt endevendt. Han eksploderer og kaster Georg ut av huset. Terjes lys i enden av tunnelen viser seg å være et tog, og alt er Georgs feil. Men noe av det som virvles opp til overflaten er vakkert, og dette vakre er Franks datter Jenny. Når det senere viser seg at Franks store hemmelighet ikke er så skitten som Georg først fikk vite, får han en ømhet for faren sin. Frank på sin side vil gjerne møte datteren sin og innser at han trenger Georgs hjelp. Georg blir.

Om serien
"Koselig med peis", en karakterdrevet dramaserie med mye humor, forteller om den dysfunksjonelle familien Broch-Hansen. I sentrum står Georg som motvillig blir sin fars verge og må flytte inn i barndomshjemmet. Fra nå virvles fortrengte ting til overflaten, og etter mange års konfliktvegring blir den splittede familien tvunget til å forholde seg til hverandre igjen.

36 år gamle Georg er en verpesjuk mann med frykt for sin egen forstand, frykt for å bli som sine foreldre og frykt for å mislike den man blir overfor den man elsker.

Han er overbevist om at han snart skal bli far, og begynner å vurdere sine nærmeste: Faren Frank, som har vært en sær eneboer i mange år, moren Bente som har flyttet sammen med en annen kvinne, og yngstebroren Terje som lager happenings på internett. Georg og Terje har et like anstrengt, men vidt forskjellig forhold til sin far og sin felles fortid.

Satsing på nye talenter
"Koselig med peis" er en spennende satsing på nye talenter innenfor tv-drama, med Thomas Seeberg Torjussen (36) som manusforfatter og ansvarlig kreatør. Han er også serieskaper og debuterende regissør sammen med fotograf Daniel Voldheim ("Fritt vilt", "Switch") på episode 1-3. Daniel har regi på hele serien, og Anne Sewitsky ("Himmelblå","Sykt lykkelig" – nå tatt ut til Sundance filmfestival) på episode 4-6. Anne er i tillegg co-regissør på episode 1-3.

Hvem er hvem?
Georg – spilles av Anders Baasmo Christiansen:
Anders Baasmo Christiansen spiller storebroren Georg (36), en verpesjuk mann med frykt for egen forstand. Georg skriver brev til sitt ufødte barn i tilfelle han, som sin far, lukker seg inne og blir et mysterium. Men ønsket om å stifte sin egen familie havner i skyggen av forsøket på å leve i samme hus som sin far.

Frank – spilles av Stein Winge:
Stein Winge spiller rollen som faren Frank, en bitter og paranoid eneboer med alvorlige psykiske problemer. Han har mistet bevilgningen som advokat på grunn av alkoholproblemer og dermed også seg selv.

Terje – spilles av Anders Danielsen Lie:
Anders Danielsen Lie spiller lillebroren Terje (33), en misantrop og forfatter som tror han er ferdig med familien sin. Men der tar han grundig feil.

Jenny – spilles av Viktoria Winge:
Viktoria Winge spiller Jenny, som viser seg å være halvsøsteren til Georg og Terje. Det tar en stund for hemmeligheten blir oppdaget og forviklinger oppstår.

Bente – spilles av Tone Danielsen:
Tone Danielsen spiller moren Bente, en respektert rektor som sliter med å forholde seg til sine to voksne sønner. Hun har funnet kjærligheten på nytt i Liv, men heller ikke de snakker samme språk.

Norsk dramaserie i seks deler
Produsert for NRK av Tordenfilm AS
Manus: Thomas Seeberg Torjussen
Regi: Thomas Seeberg Torjussen (ep. 1-3), Daniel Voldheim (ep. 1-6) og Anne Sewitsky (4-6)
Produsent: Kari Moen Kristiansen
Komponist: John Erik Kaada
Med: Anders Baasmo Christiansen (Georg), Stein Winge (Frank), Anders Danielsen Lie (Terje), Tone Danielsen (Bente), Viktoria Winge (Jenny), Lena Ellingsen, Jon Skolmen, Ellen Horn, Bjørn Sundqvist, Anna Bache-Wiig.
Pressekontakt: Silje Marie Lien, 23 04 41 01/975 25 287
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900