Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 26. januar 2006 kl 19.55 Hurtigruten 365

Tilbake i full sving

Else Kristine Tjessem er tilbake på jobb. Foto: Anne Liv Ekroll, NRK
Else Kristine Tjessem er tilbake på jobb. Foto: Anne Liv Ekroll, NRK
Det så skikkelig dramatisk ut for Else Kristine da hun fikk knust deler av ansiktet under Reiselivsmessa. Nå er imidlertid den blide rogalendingen på beina igjen og klar til å ta fatt på jobben som hotellsjef.

Det er viktig for Else Kristine å markere seg som sjef, også overfor kapteinen. Hun er en rolig og sindig person som alltid er blid, men i kveld ser vi at hun vet å sette seg i respekt overfor kaptein Widding. Til tider går diskusjonen ganske høyt mellom de to.

Snart høysesong
Renate er tilbake full av arbeidsiver og ny giv forutfor den nært forestående høysesongen. Men den sjarmerende verdalingen gjør mange klønete feil siden det er en stund siden hun jobbet sist…

Kaptein Widding må roe ned hissige gemytter på kaia – det blir nemlig flere påsketurister enn beregnet, og det oppstår full krangel i bilkøen i Bodø. Han tar også med skipet på en uvanlig rundtur da uvær truer med å ødelegge for den populære utflukten til Nordkapp.

Om serien
"Hurtigruten 365" er en dokumentarserie på 20 episoder om livet om bord i hurtigruteflåtens nyeste skip: MS "Midnatsol". Skipet har et mannskap på nærmere 200 personer fordelt på to skift. Vi blir best kjent med 12 av dem. Vi følger besetningen til de to kapteinene, Herodd Widding og Arild Hårvik, i deres daglige gjøremål på brua, i maskinrommet, restauranten, baren og lugarene.

NRK har fått full redaksjonell og journalistisk frihet under opptakene. Det betyr at kapteinene kun har kunnet si stopp under livstruende situasjoner.

Opptakene startet i august 2004 og ble avsluttet i august 2005.

Egenprodusert dokumentarserie
NRK Fakta/Kultur
Prosjektleder/redaktør: Siw Winther
Kommentar: Jan Dalchow
Pressekontakt: Sidsel Aarsnes Linden , 23 04 98 41/909 55 364LENKER
  • For å se episodene på nett og få mer stoff om serien: