Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 30. april 2008 kl 19.55 Veterinær på safari

Emma Dyregod på nye eventyr

Vi får igjen følge den britiske veterinæren Emma, som dro til Sør-Afrika for å arbeide med ville dyr. (Foto: Paul Brehem)
Vi får igjen følge den britiske veterinæren Emma, som dro til Sør-Afrika for å arbeide med ville dyr. (Foto: Paul Brehem)
Hvordan har det gått med Emma, veterinæren som forlot storbylivet i England for å stifte familie med en farmer i Sør-Afrika? Det får du vite når NRK nå sender åtte nye episoder i BBC-serien "Veterinær på safari".

Den første omgangen i serien ble sendt i fjor sommer, og nå kan vi følge Emma på nye eventyr i den fantastiske afrikanske naturen sammen med ektemannen, viltdyreksperten Shaun, og deres datter Phoebe, som nå er blitt to år.

Namibia, Borneo og Sør-Afrika
Denne ganger reiser de til Namibia og arbeider med løver i Etosha nasjonalpark. De sporer opp hyener i den namibiske ørkenen og reiser til Borneo, der Shaun studerer pygméelefanter mens Emma og Phoebe tar seg av foreldreløse orangutanger.

Vi skal også følge dem rundt i Sør-Afrika, der de arbeider med hvite og svarte neshorn, giraffer, løver, bøfler, antiloper og mange andre dyr.

Big John og Little John
På veien får de hjelp av helikopterpiloten Big John, et team på et tjuetalls sterke assistenter og familiens hund, Jack Russell-terrieren Taula. En nykommer på laget er Big Johns sønn, Little John, som er 20 år og fast bestemt på å følge i sin fars fotspor.

Som sist blir det mye dramatikk og spenning når vi følger den lille familien i deres uvanlige hverdag. Og ikke minst blir det fantastiske naturopplevelser, praktfulle dyrebilder og rørende historier om dyr som blir reddet av Emma og hjelperne hennes.

Britisk dokumentarserie
Originaltittel: Vet Safari 2
Produksjon: BBC (2007)
Norsk kommentar: Hanne Cecilia Aass
Pressekontakt: Helene Amlie, 23 04 77 51 / 95 10 02 99
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900 info@nrk.no