Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 9. januar 2000 kl 21.30 Kappspell

Kappspell

NRK1 søndag 9. januar kl 21.30
Kappspell (4:4)

Finalespell i runddansmusikk

Jutullaget fra Vågå, P.A. Røstad jr. orkester fra Levanger og Småviltlaget fra Røros har spilt seg til en finaleplass i årets Kappspell. Dyktige spellere, et entusiastisk publikum og programleder Andreas Lunnan sørger for at det blir en skikkelig \"på lokalet-stemning\" i Vågåhallen.
I den spennende finalen stiller Jutullaget på scenen med en \"Polka\" og masurkaen \"Gåmmål Dovring\", mens P.A. Røstad jr. orkester håper å gå til topp med valsen \"Jularbo Calles siste minne\" og reinlenderen \"Baksjøbotningen\". Sterk konkurranse får begge orkestrene fra Småviltlaget som speller opp til dans med \"Hoppvals frå Brekken\" og \"Dimmisjonspols\".
- Det er topp kvalitet på det som presenteres på scenen . For dommerne må det være en umulig jobb å skille en finalist fra den andre, sier Andreas Lunnan, som er tydelig imponert over kvaliteten på musikken i årets Kappspell. Han fører de fantastiske ferdighetene på instrumentene helt tilbake til musikkskolene rundt omkring i landet.
Foruten de tre finalistene vil vi møte Vågå Spellmannslag, Øyvind Sandum på torader og Vågå Toradergruppe.

Om Kappspell 99
Det er utøvere på høyt nivå som samles til Kappspell `99 i en høstpyntet og fullsatt Vågåhall. Konkurransen om den beste runddansmusikken vises i fire programmer på NRK1 i julen og på nyåret. Programleder og \"jabbkaill\" er Andreas Lunnan.
Det er lov å svinge seg på stuegulvet når de tre beste runddansorkestrene fra NM i trekkspill i Selbu, Landsfestivalen i gammeldans på Geilo og Titanofestivalen på Vinstra i 1999 møtes til tre semifinaler og en finale i Kappspell 99. Hvem som møter hvem, er avgjort ved loddtrekning.
I dommerpanelet sitter Sylvia Hildegunn Johansen, Sigmund Eikås og Tom Willy Rustad. De legger vekt på takt/rytme, samspill, framføring og arrangement. I tillegg skal en folkejury på fire dansepar finne ut hvor bra musikken er å danse etter. De fungerer som et slags barometer på hvordan dette går.
I år er det fjerde gang at Kappspell, som arrangeres hvert tredje år, går av stabelen i NRKs regi. Opptakene ble gjort i Vågåhallen i Vågå 24. og 25. september i år.

NRK1 søndag kl 21.30

Bilde (Via Scanpix/Internett)
Det svinger når Småviltlaget konkurrerer om den beste dansemusikken her i landet.
Jutullaget har spilt seg fram til en finaleplass i Kappspell 99. (Fotos: Ketil Sandviken).

Programleder: Andreas Lunnan
Regi og ide: Willy Rustad
Prosjektleder: Arve Esperø