Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 onsdag 30. juni 1999 kl 19.30 Barn i Kairo

Barn i Kairo (ttv)


NRK2 onsdag 30. juni kl 19.30
Barn i Kairo

Kairos barnearbeidere

Mer enn 200 millioner barn under 14 år er i fullt arbeid verden over. 1,4 millioner av dem bor i Egypt der de jobber i stedet for å gå på skole. Kveldens franske dokumentar setter søkelyset på barnearbeid i hovedstaden Kairo.
Fra århundreskiftet har barnearbeid stort sett vært forbudt i de industrialiserte land, men forekommer mer eller mindre skjult over hele verden, uavhengig av nasjonalt lovverk og internasjonale konvensjoner.
I Egypt er det forbudt for barn under 14 år å jobbe, men i skoleferien har barn ned til 12 år anledning til å ta seg arbeid.
I Afrikas største by, Kairo, med omlag syv millioner mennesker, lever mange under fattigdomsgrensen. For dem er det svært vanskelig å overholde lovforbudet. Her som i resten av Egypt, er det derfor vanlig at små barn jobber dagen lang. Vi får se om disse barna egentlig har andre muligheter.
I dokumentaren møter vi blant andre Réda (12) og Ahmed (10). Begge har heltidsjobb, mens Aladin Mahoud deler året mellom skole og arbeid. Mange barn driver med ulovlig gatesalg, andre er sysselsatt i bilverksteder der de er med på å effektivisere arbeidet.
I Kairos mange bortgjemte kvartaler holder garvere, pottemakere og utallige andre små bedrifter til. Der jobber barna 14 timer hver dag, ofte under elendige forhold, i kullstøv, støy og varme.

NRK2 onsdag kl 19.30
Tidligere sendt NRK1 17.5.99

Fransk dokumentar
Ved Jean-Etienne Frere og Gonzalo Arijon
For mer informasjon: Gunilla Gaarder, Faktaavdelingen, tlf. 23049364
Pressekontakt i Fjernsynets informasjonsavdeling: Siri G. Meyer, tlf. 23048123