Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 25. februar 2013 kl 21.30 Riksforsamlinga

Norge får ny grunnlov


Are Kalvø har bestemt seg for å gi Norge en ny og bedre grunnlov. I denne nye serien reiser den kjente komikeren rundt i landet for å finne ut hva folk egentlig mener om de store temaene som hører hjemme i en grunnlov.

Underveis blir han møtt med entusiasme, engasjement og litt undring fra politikere, kjendiser, eksperter og vanlige borgere.

Folket bestemmer
Etter eget oppdrag undersøker Are hvor mye religionsfrihet folk vil ha, og tester ut hvordan en konge eller dronning kan oppføre seg. Han får kjendiser til å kle seg nakne og prøver ut en ny valgordning.

Til hans store overraskelse viser det seg at folk flest er kriminelle og ytringsfrihetens grenser blir satt på prøve. Til slutt gjenstår det å se hvordan den nye grunnloven blir akseptert av det norske folk.

Episode 1 – den første paragrafen
Are tar utgangspunkt i den første riksforsamlingen som møttes på Eidsvoll for å fullføre det første grunnlovsverket i 1814. Han møter representanter for de som ikke fikk være med sist Grunnloven ble skrevet; en nonne, en kvinnelig nordnorsk jøde og ikke minst - folket. De får bestemme hva som skal stå i den første paragrafen. På Stortinget får han nyttig informasjon fra bibliotekaren og tips fra Kåre Willoch.

Med og uten skjult kamera
Ares to gode hjelpere Markus Gaupås Johansen og Sturle Vik Pedersen byr på seg selv når det i hver episode skal gjøres både skjulte og åpenbare eksperimenter. Målet er å teste hva folk egentlig mener i motsetning til hva de sier de mener. I det første eksperimentet deltar popstjerne Lars Vaular og professor Trond Nordby.

Om Are Kalvø
Are Kalvø er komiker og skribent. Han har fast spalte i Aftenposten, har gitt ut ni humorbøker (bl.a. "Harry", "Syden" og "Våre venner kinesarane"), skrevet og spilt revy (f.eks. "Tusen år og like blid") og jobbet som standup-komiker i over tjue år. Mellom 1993 og 2009 var Kalvø programleder for "Hallo i uken", et ukentlig satireprogram på NRK P2.

Norsk underholdningsserie i åtte deler.
Produsert av ITV Studios Nordic (2012).
Med: Are Kalvø, Markus Gaupås Johansen og Sturle Vik Pedersen.
Regi: Geir Henning Hopland.
Presseansvarlig: Aesha Ullah, tlf: 23 04 93 75, mobil: 414 14 653.
TV-seere kan henvende seg til Publikumsservice, tlf: 815 65 900.