Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 4. august 2008 kl 19.30 Smaken av Danmark

Vill matlaging i Norge

Smaken av Danmark: Til sist i tv-kokken Claus Meyers matserie står Norge på menyen. (Foto: Tellus Works Television AS)
Smaken av Danmark: Til sist i tv-kokken Claus Meyers matserie står Norge på menyen. (Foto: Tellus Works Television AS)
"Vill matlaging i Norges fjell" er oppskriften når den danske tv-kokken Claus Meyer avslutter sin matserie.

Det er fjellene som lokker Claus – og råvarene som finnes i Norge. Allerede på båten over er han innom kjøkkenavdelingen om bord for å lage noen velsmakende retter.

Som sild med poteter, dill og smør. Samt en iskald akevitt. Kryddersild med rødløk, fennikel og karve trylles også fram.

De norske fjellene er til å ta pusten fra en danske, og Claus begir seg ut på rypejakt. Senere blir byttet servert med tyttebær og molter.

Om serien
Kokken Claus Meyer er professor i fødevarevitenskap ved Det levende universitetet i København. I "Smaken av Danmark" guider han seerne med hjelp av sin kulinariske innsikt og gane rundt i sitt "føde"land. Dessuten gjennom deler av Norge og Grønland – i løpet av 13 episoder.

Etter en karakteristisk åpning på Skagen (rødspetter i malerisk lys), tar Claus oss med til Limfjorden (blåskjell, østerssuppe), på Fyn for å oppleve våren (rabarbraterte, reker, grillet biff), Grønland (grønlandsreker, isfjordskveite, moskus-tartar), på Bornholm (sild, grønne jordbær), Nord-Sjælland (økologisk bondekost, fløtedessert, wienerbrød), på øyene Læsø/Samsø (saltutvinning, gammel potet-tradisjon, kreps, skinke), til Lammefjorden (grønnsaksdyrking på gammel havbunn, svineoppdrett), på Lolland/Falster (røket ål, artisjokker, sider), Sønderjylland (jysk lam, Rømø-reker), i Ålborg (hare- og fasanpaté), i København (humle og øl, grønnsaksuppe, rødbetpaté) og til sist – til Norge (sild, rype, tyttebær, molter).

Dansk matserie i 13 deler (2007)
Originaltittel: Mat i Norden - Smaken av Danmark
Kveldens avsnitt: Vill matlaging i Norges fjell
Produsert av: Tellus Works Television AS
Kontaktperson i Programinformasjon: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900, info@nrk.no


LENKER
  • Les mer 
  • Oppskrifter