Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 2. mars 2006 kl 19.55 Hurtigruten 365

Travel besetning

Renate Løkkesveen protesterer mot at servitørene må kutte ned på hvilepausen. Foto: Anne Liv Ekroll, NRK.
Renate Løkkesveen protesterer mot at servitørene må kutte ned på hvilepausen. Foto: Anne Liv Ekroll, NRK.
MS "Midnatsol" seiler med fullt belegg og besetningen kjenner at det røyner på. Hotellsjef Benny fremmer et meget upopulært forslag og får Renate og de andre servitørene på nakken.

Den nye sesongarbeideren Maria har fått en tøff start med lange dager som både lugarpike og servitør. Og for å effektivisere driften beslutter Benny at stuepikene skal bruke samme uniformer når de serverer i restauranten for å korte ned på hvilepausen de har. Dette faller ikke i god jord hos de ansatte. Renate går i bresjen for å finne en annen løsning, men det ser ikke ut til at protestene blir hørt i første omgang.

Om serien
"Hurtigruten 365" er en dokumentarserie på 20 episoder om livet om bord i hurtigruteflåtens nyeste skip: MS "Midnatsol". Skipet har et mannskap på nærmere 200 personer fordelt på to skift. Vi blir best kjent med 12 av dem.

Vi følger besetningen til de to kapteinene, Herodd Widding og Arild Hårvik, i deres daglige gjøremål på brua, i maskinrommet, restauranten, baren og lugarene.

NRK har fått full redaksjonell og journalistisk frihet under opptakene. Det betyr at kapteinene kun har kunnet si stopp under livstruende situasjoner.

Opptakene startet i august 2004 og ble avsluttet i august 2005.

Egenprodusert dokumentarserie
NRK Fakta/Kultur
Prosjektleder/redaktør: Siw Winther siw.winther@nrk.no
Kommentar: Jan Dalchow
Pressekontakt: Sidsel Aarsnes Linden , 23 04 98 41/909 55 364