Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 27. september 2009 kl 17.30 Åpen himmel: Livsglede

Kvinne med pågangsmot

Solveig Sollie er glad i livet. (Foto: Sanden Media)
Solveig Sollie er glad i livet. (Foto: Sanden Media)
Solveig Sollie har alltid gledet seg over livet og mulighetene det har gitt henne – til tross for at hun har opplevd både smerte og sykdom. Vi møter henne i "Åpen himmel" hvor Hanne Mathiassen også i dag er reporter og diktleser.

Solveig Sollie har gjennom hele livet vært en aktiv og engasjert person, og hun finner mye glede og verdi i å bidra både i politikk og frivillig arbeid. Men hun har fått erfare gjennom livet at man likevel ikke kan måle verdi ut fra prestasjoner. Som ung jente opplevde Solveig både sykdom og død på nært hold. Hennes egen yrkesutdannelse ble også stoppet p.g.a. sykdom, men hun hadde et ukuelig pågangsmot som førte husmora fra Skien helt inn til Stortinget og Kongens råd. -Den du er, er det viktige. Ikke hva du gjør, sier hun.

Forrige søndag ble vi kjent med livsglade Hanne Mathiassen. I dag møter hun ordføreren i Skien, Rolf Erling Andersen, og som diktleser leser hun noen av sine mange dikt der hun gjør seg sine tanker om livet.

Om serien
Dette er det andre av i alt tre programmer som handler om livsglede. Det er forskjellige gjester med i hvert program, men Hanne Mathiassen med Downs er med i alle programmene der hun er reporter og diktleser. Noen av diktene er tonesatt og kommer ut på CD denne høsten. 1 2005 fikk Hanne Livsvernprisen for sitt mot, engasjement og bidrag i debatten om sorteringssamfunnet.

Livsgleden i Åpen himmel kommer også til uttrykk gjennom sang og musikk Barnekoret Gla’Vox og Nina Gromstad Hogness sørger for det. Sistnevnte synger en av Hannes tekster, og den ytre ramme for musikken er Gulset vakre kirke i Skien.

Programmene er produsert for NRK av Sanden Media As i Kristiansand og programleder er Gunnhild Aksnes Kristiansen.

Prosjektleder i Sanden Media: Brita Sørli Jærnes40412726
Prosjektansvarlig, NRK: Helge Gudmundsen , 95879025
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900