Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 tirsdag 19. oktober 1999 kl 20.05 Alternativ medisin

Alternativ medisin (t)


NRK2 tirsdag 19. oktober kl 20.05
Alternativ medisin (7:20)

Råd mot candida

\"Alternativ medisin\" oppsøker i kveld den alternative behandleren Niels Poulsen som har spesialisert seg på å behandle candida. Candida er en sopp som finnes naturlig blant annet i vårt tarmsystem. Men hvis det blir for mye av den, kan det føre til at magen slutter å fungere. Andre lidelser følger gjerne også med.
I denne utgaven av \"Alternativ medisin\" skal vi også se at det styrker både ryggen og skjelettet å ta et ekstra tilskudd av kalk og D-vitamin. Det viser nemlig en undersøkelse fra Hvidovre Hospital blant 240 kvinner i alderen 55 til 65 år. Undersøkelsen strakte seg over et par år.
En mann i 50-årene som har problemer med overvekt og høyt kolesterol i blodet, blir satt på kur av redaksjonen bak programserien. Vi følger hans kamp mot seg selv og de overflødige kiloene.
Den amerikanske legen og åndelige veileder Deepak Chopra gir denne gangen gode råd om hvordan vi kan unngå problemer med hjertet.

Redaksjonen har også snakket med den amerikanske terapeuten Richard Moss, som opprinnelig er utdannet lege. Han forlot legegjerningen fordi han ikke var tilfreds med det han kunne gjøre for sine pasienter. I stedet jobber han nå med å lære andre å komme i kontakt med sitt sanne jeg, og dermed også oppnå bedre helse.
Om serien
NRK2 sender i høst en ny dansk serie om naturmedisin og alternative behandlingsformer.
Med gode råd, fakta og personlige erfaringer vil behandlere, leger og pasienter fortelle sine historier om hvordan alternativ medisin og nye behandlingsformer har forandret deres liv.
\"Alternativ medisin\" ser også på tilbudet av såkalte naturlegemidler og bringer de siste forskningsresultatene.
Redaksjonen bak programserien består av journalistene Lotte Hveisel, Lisbeth Kolind og Lars Henrik Lundsgaard. Redaktør er Maria Cuculiza.

NRK2 tirsdag kl 20.05

Bilde (via Scanpix/Internett)
Niels Paulsen har spesialisert seg på å behandle candida-sopp.
Dokumentarserie - innkjøpt
Produsert av Danmarks Radio/DR2
Originaltittel: Alternativ sunnhet - et program om sundhet
Pressekontakt: Anne-Marie Astad, tlf 23 04 98 41

\0\0\0