Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 mandag 5. mars 2001 kl 19.30 Fiskedagbok fra New Zealand

Fiskedagbok fra New Zealand (t)

NRK2 mandag 5. mars kl 19.30
Fiskedagbok fra New Zealand (3:6)

Ørreten over alle ørreter

Tongariro-elven i New Zealand er verdenskjent for sine mange og store regnbueørreter. Sammen med fluefiskeekspert Dean Whyman drar den danske journalisten og lystfiskeren Lars Romby Nielsen i en gummibåt gjennom ville strømmer på jakt etter ørreten over alle ørreter.

I kveldens avsnitt av den spennende fiskedagboken fra New Zealand får vi se at de to entusiastiske ørretfiskerne må ofte ty til uvanlige metoder for å nå sitt mål...

Vi får også være med til ørretfiskeriets hovedstad, Turangi, som ligger ved Tongariro- elven.

Om serien
I en ny dansk serie i seks deler får vi oppleve New Zealands storslåtte og unike natur. Her fortoner fiskerike kyststrekninger, innsjøer og vann seg som et paradis for lystfiskerne fra hele verden. Vi får oppleve bekkørreten, laksen og kingfishen - en av verdens sterkeste fiskarter - på nært hold.

Det er den lidenskapelige og garvede fluefiskeren og journalisten Lars Romby Nielsen som har reist til landet på den andre siden av jordkloden. I ett og samme land finner man de norske fjordene, det skotske høyland og de sveitsiske alper. Der er regnskog, ørken, vulkaner, store uberørte skogsområder og uendelig mange rike fiskevann.

Fisketuren går gjennom hele New Zealand. Den starter ved snøkledde fjell, går videre gjennom regnskogen, over vakre høysletter, ved brusende fosser i den ytterste villmark og ender opp til slutt i et spennende kystfiske.

NRK2 mandag kl 19.30

Dokumentarserie i seks deler fra DR
Reporter: Lars Romby Nielsen
Pressekontakter: Siri G. Meyer, tlf. 23048123, siri.gronning.meyer@nrk.no
og Gunilla Gaarder, tlf. 23049364, gunilla.gaarder@nrk.no