Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 søndag 18. juli 2004 kl 20.10 Top Gear - Tut og kjør!

Noe for enhver

Programleder Jeremy Clarkson (til venstre) og hans kolleger James May og Richard Hammond tester, tysk-amerikansk, tysk, engelsk og japansk i kveldens program. (Foto: BBC)
Programleder Jeremy Clarkson (til venstre) og hans kolleger James May og Richard Hammond tester, tysk-amerikansk, tysk, engelsk og japansk i kveldens program. (Foto: BBC)
Chrysler Crossfire. Honda NSX type R. En billig versjon av en staselig Jaguar. En Smart med en dobbelt så stor motor. Dette er den varirerte menyen i kveldens program.

Tyskland og USA har gått sammen om å bygge en bil. Resultatet er Chrysler Crossfire – en såkalt hybrid. Innmaten er hovedsakelig tysk, mens det utvendige hovedsakelig er amerikansk. Nå skal den testes. Tilbakemeldingen er nådeløs.

Smart eller Smart?
Smart er navnet på en bilprodusent som hovedsakelig lager små, miljøvennlige biler. De har produserer også roadster-modeller med litt mer krefter, og nå har bilstylingsfirmaet Brabus tatt for seg en slik roadster og gjort den enda sterkere. Bilen har faktisk fått to motorer. Er det en genistrek for de fartsglade, eller det litt dumt at det ikke er noe ekstra plass igjen?

Fin billig-Jaguar
Ofte er de minste og billigste utgavene av biler ganske beskjedne og stusselige. Ekstrautstyr og duppedingser er fraværende og det er plast og kunstskinn der det burde vært metall og lær. Så er ikke tilfellet med Jaguar XJ6. Bilen er like fin og med like mye utstyr som dyrere modeller, men motoren er naturligvis mindre. Det er en ordning som gutta i Top Gear-teamet synes er langt mer sympatisk.

Kraftig Honda
Honda har mer enn Civic å by på. Honda NSX, type R er et råskinn med kraftig motor og strippet for all ekstravekt. Hensikten er at det skal gå unna. Men det er likevel ingen smekker, italiensk sportsbil og det er vel tvilsomt om den forsvarer prisen. Den endelige dommen får den av Jeremy Clarkson og hans kolleger.


Innkjøpt serie fra BBC.
Programleder: Jeremy Clarkson
Produsent: Peter McCann
Presseansvarlig: Håkon M. Sverdrup , 23 04 98 41 (92 01 55 79)