Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 6. mai 2012 kl 21.25 Miss Marple: 4.50 fra Paddington

Mord på toget


Mrs. McGillicuddy blir vekket opp fra en hyggelig drøm ved at et tog plutselig kjører opp på siden av hennes. En gardin farer opp, og hun stirrer rett inn i øynene på en kvinne som blir kvalt av en ukjent mann.

Mens kvinnens liv ebber ut, setter toget opp farten, og Mrs. McGillicuddy sitter i mørket og lurer på om hun har sett syner. Hun forteller historien til forskjellige myndighetspersoner, men det er ingen som tar henne alvorlig. Det er det bare hennes gamle venninne, Jane Marple, som gjør. Neste dag sjekker damene avisene for å finne ut om det er funnet noe lik. Det er det ikke, og Miss Marple bestemmer seg for å ta saken i egne hender.

Etter å ha innhentet relevante opplysninger fra politiet, skjønner Miss Marple at liket må ha blitt kastet av toget og etter all sannsynlighet befinner seg på eiendommen til et hus kalt Rutherford Hall. Mrs. McGillicuddy står på farten til Ceylon, og Miss Marple allierer seg med den unge, livlige Lucy Eyelesbarrow som søker jobb som husholderske på Rutherford Hall – en jobb som vil gi henne mulighet til å snuse litt rundt. Lucy er med på notene, og synes prosjektet med å lete etter et lik setter en spiss på husholder-jobben.

Det skal vise seg at familien Crackenthorpe på Rutherford Hall skjuler mange hemmeligheter…

Sendt tidligere.

Britisk/amerikansk drama (2004)
Originaltittel: "Miss Marple: 4.50 from Paddington"
Med Geraldine McEwan (Jane Marple), Pam Ferris (Mrs. McGillicuddy), Amanda Holden (Lucy), Griff Rhys Jones (Dr. David Quimper), David Warner (Luther Crackenthorpe), Namh Cusack (Emma Crackenthorpe) og Michael Landes (Bryan Eastley)
Regi: Andy Wilson
Kontaktadresse for presse: presse@nrk.no
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900
info@nrk.no