Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 5. januar 2002 kl 23.35 Nattkino: Nattkino: Washington Square

Kjærlighetstragedie

Morris Townsend (Ben Chaplin) og Catherine Sloper (Jennifer Jason Leigh) opplever komplisert kjærlighet i
Morris Townsend (Ben Chaplin) og Catherine Sloper (Jennifer Jason Leigh) opplever komplisert kjærlighet i "Washington Square"
Vanskelig kjærlighet og uendelig lidenskap er tema i det stortilte dramaet ”Washington square”, som er basert på en roman av Henry James.

Filmens heltinne Catherine Sloper (Jennifer Jason Leigh) og hennes beiler Morris Townsend (Ben Chaplin) opplever at det ikke er like lett å tolke verken den andre eller seg selv på den kronglete veien til fullkommen kjærlighet.

Som Catherines dominerende far Dr. Austin Sloper (Albert Finney) frykter, er Morris Townsend i utgangspunktet bare ute etter datterens penger. Etter hvert blir forholdet deres brutt. Når Townsend etter flere år prøver å vinne Catherine tilbake, oppdager han at han faktisk elsket kvinnen han oppvartet og så mistet.

Catherines eksentriske tante Aunt Lavinia Penniman spilles av Maggie Smith, som mange sikkert husker fra “A Room With A View”. Hun er den som har oppdratt Catherine, og som har gitt henne de sterke kvaliteter som en viss kjekk ung mann til slutt erkjenner at han elsker. Men kanskje er det for sent…

Amerikansk spillefilm fra 1997
Originaltittel: Washington Square
I rollene: Jennifer Jason Leigh, Ben Chaplin, Albert Finney og Maggie Smith
Regi: Agnieszka Holland
Pressekontakt: Elisabeth Burø, tlf: 23049841

Bilder
1 Morris Townsend (Ben Chaplin) og Catherine Sloper (Jennifer Jason Leigh) opplever komplisert kjærlighet i ”Washington Square”
2 ”Washington Square” er basert på en roman av Henry James
3 Catherine Sloper (Jennifer Jason Leigh) har et vanskelig forhold til sin far (Albert Finney)
”Washington Square” er et kjærlighetsdrama fra 1800-tallets New York
4 Albert Finney spiller ”Dr. Austin Sloper”, som er lite begeistret for sin datters liv og oppførsel
5 Maggie Smith har rollen som den eksentriske men godhjertede tanten ”Lavinia Penniman” i spillefilmen ”Washington Square”