Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 tirsdag 6. september 2005 kl 21.25 Lov og orden: New York

Lovløshet og uorden på Azctec Club

Etterforskerne Robert Goren (Vincent D’Onofrio) og Alex Eames (Kathryn Erbe) i
Etterforskerne Robert Goren (Vincent D’Onofrio) og Alex Eames (Kathryn Erbe) i "Lov og orden: New York". (Foto: NBC)
Ung og velstående jente, velkjent i New Yorks sosietet, krangler med sin rike far på vei ut for en natt på byen. Da hun kommer hjem igjen, finner hun ham drept. Det er "Lov og orden: New York" som fortsetter i sin første sesong med etterforskerne Robert Goren og Alex Eames som hovedpersoner.

Lilly skal på byen med venninnen Serena, men faren er ikke like begeistret for datterens uteliv. Han truer med å bruke sine forbindelser og se til at hennes favorittsted Aztec Club blir stengt.

John og Lilly
Lilly er selve midtpunktet på Aztec Club, klientellet er i høygir grunnet diverse inntak, og hun har seg helt åpenlyst med stedets eier, John. Til Johns spesielle venn og medarbeider, Eric, betror Lilly seg, spesielt om sin uforstående og strenge far. Eric spøker med at han skal "sprette ham opp".

Da Lilly kommer hjem ved soloppgang, kikker hun etter faren nede på marinaen der han tar en rotur hver morgen. Hun finner faren inne i båthuset, død og med tydelige merker etter å være mishandlet med kniv. Samme morgen blir etterforskerne Robert Goren og Alex Eames satt på saken.

Om serien
Produsent Dick Wolf er mannen bak de utrolige seersuksessene i Law & Order-serien. Den originale serien hadde premiere i 1990, og siden er det kommet to nye avleggere med minst like stor suksess: Law & Order: Special Victims Unit og Law & Order: Criminal Intent, som nå sendes på NRK2.

Handlingen tar utgangspunkt i arbeidet til etterforskerne Robert Goren (Vincent D’Onofrio) og partneren Alex Eames (Kathryn Erbe).

D’Onofrio kjenner nok mange igjen fra filmen Men in Black. Hans rollefigur Goren er meget skarp og følger som oftest instinktene sine i arbeidet. Han og kollega Alex Eames utfyller hverandre på godt og vondt.

To andre sentrale personer er statsadvokat Ron Carver (Courtney B. Vance) og etterforskningsleder James Deakins (Jamey Sheridan).


Amerikansk dramaserie, 2001
Originaltittel: Law & Order: Criminal Intent, sesong 1
Kveldens episode: "Insider"
Produsert av: Universal
Med: Med Vincent D'Onofrio, Kathryn Erbe, Jamey Sheridan og Courtney B. Vance
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57