Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 24. mars 2004 kl 23.10 Lydverket

I studio med Tungtvann

Lydverket har blitt med Tungtvann i studio. (Foto: Capitol Records)
Lydverket har blitt med Tungtvann i studio. (Foto: Capitol Records)
Tungtvann slo gjennom i 2000 med albumet "Nord og ned", og mange mente at de var de første som fikk rap på norsk til å funke. Etter den litt dystrere "Mørketid" i 2002, har Tungtvann hatt en liten pause. Nå er de straks klar med sitt tredje album. Lydverket møter gutta i studio mens de legger siste hånd på verket. I tillegg byr Lydverket på intervjuer med Alanis Morisette og Ash, og Siri har vært på rocke-safari i Tromsø.

Ifølge Tungtvann har det blitt en lystigere affære, og denne gangen har de hentet enda mer inspirasjon fra dancehall og reggae.

Rock City Tromsø
Tromsø har stolt kunnet fremstå som leverandør av storselgende pop og kredibel elektronika. Men nå som Lene Marlin har leilighet på Frogner, Espen Lind lever en anonym produsent-tilværelse, og Röyksopp reiser verden rundt - hva skjer da i Tromsø?

Lydverket dro nordover for å sjekke ståa. Og Siri fant verken melankolske ungpiker med gitar eller musikknerder foran pc-en på gutterommet. Det hun fant, var en helt fersk rockescene! Turdus Musicus og Just Did Doris er to av bandene som representerer en ny generasjon Tromsø-musikere. Guidet av byens levende rockeinstitusjon, Egon fra platesjappa Feedback, kan seerne blir med Siri på rock-safari i Tromsø.

Alanis Morissette
Kanadiske Alanis Morissette satte verdensrekord i antall solgte eksemplarer av en debutplate da hun slapp "Jagged Little Pill" i 1995. Med ekstremt personlige og utleverende tekster ble Alanis plutselig talskvinne for mange unge jenter på midten av nittitallet. I intervjuet i kveld forteller hun om hvordan det er å faktisk mene noe - og at det ypperste for henne er total selvutlevering.

På konsert med Ash
I år er det 10 år siden irske Ash slapp sin første plate. De var bare 17 år da de slo gjennom, og den energiske blandingen av punk og pop slo etter hvert an i nesten hele verden. Både publikum og kritikere lot seg ikke minst imponere av vokalist Tim Wheelers evne til å skrive fengende låter som "Oh yeah", "Goldfinger", "Shining Light", "Sometimes", "Candy" og "Burn Baby Burn".

Ash spilte nylig i Oslo, og Lydverket var selvsagt på plass og filmet konserten. Programleder Rune Nilson tok også en prat med gutta om hvilke låter de selv liker aller best.


Om Lydverket
Rune Nilson og Siri Høstmælingen har i år ambisjoner om å bli enda grundigere med enda større bredde enn tidligere. Det blir konsertspesialer, spennende gjester, bandintervjuer og masse musikk. Og i reportasjeserien "Rock City" undersøker Siri hva som skjuler seg i musikkmiljøet rundt om i norske byer.

Får du ikke med deg onsdagssendingene, går Lydverket i reprise på NRK2 søndager.


NRK Ung
Egenprodusert musikkmagasin
Programledere: Siri Høstmælingen, Rune Nilson
Reportere: Yngvild Flikke, Håvard Bråthen, Geir Henning Hopland
Prosjektleder: Marius Hoel
Vaktsjef: Åslaug Sem, 92023316
Pressekontakt: Frøydis Haug, 23 04 99 18/ 98 48 02 78


LENKER
  • Les mer