Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 mandag 30. januar 2006 kl 20.05 Presidenten

Nominasjonsprosessen

Visepresident Bob Russell (Gary Cole, t.h.) i samtale med tidligere visepresident John Hoynes (Tim Matheson). (Foto: Warner Bros.)
Visepresident Bob Russell (Gary Cole, t.h.) i samtale med tidligere visepresident John Hoynes (Tim Matheson). (Foto: Warner Bros.)
Reform av helsevesenet og ulovlige innvandrere står på dagsorden i valgkampinnspurten før primærvalgene. Visepresident Russell, kongressmedlem Santos og tidligere visepresident Hoynes følger hver sine strategier for å bli valgt som demokratenes presidentkandidat.

Det er bare noen dager igjen til Super Tuesday da de fleste delstatene avvikler sine primærvalg samtidig. Matthew Santos reiser til Sacramento i California – USAs mest folkerike stat – for å drive valgkamp i disse avgjørende dagene.

Nylig frontet Santos president Bartlets lovforslag om stamceller i Kongressen, og i California prøver han å vinne støtte til sin plan om helsereform. Da er det at mediene kaster seg over Santos for å få ham til å røpe hvor han står i forhold til delstaten Californias særlige lovgivning som tillater illegale innvandrere å gå opp til førerprøven.

Tidligere visepresident Hoynes vrir seg rutinert unna da han skal ta standpunkt til denne spørsmålsstillingen. Og visepresident Russel bestemmer seg for å hoppe over besøket til California.

Om serien
I "Presidenten" følger vi Josiah Bartlet (Martin Sheen) og hans lojale stab gjennom de store og små begivenheter som preger hverdagen i Det hvite hus. Det handler ikke bare om maktkamp, kjærlighet og vennskap. Serien er kjennetegnet av mye humor og inngående kjennskap til det "hemmelige" spillet i amerikansk politikk.

President Josiah "Jed" Bartlet tilhører demokratene, og bak hans folkelige utstråling skjuler det seg en skarp hjerne og et oppriktig engasjement for det han tror er til beste for landet. Til tross for det konstante presset fra ulike interessegrupper, lar han sin egen overbevisning komme først. Mange lar seg forlede av hans godslige sjarm - bare for å oppleve et hensynsløst motangrep når de minst venter det.

Med sine ulike egenskaper utgjør presidentens utvalgte stab et slagkraftig team som spiller en avgjørende rolle i styringen av landet. Nasjonen overlever på grunn av - men til tider også på tross av - det som skjer i den vestre fløyen i Det hvite hus.

Serien går i reprise på NRK1 onsdager.

Amerikansk dramaserie (2004)
Originaltittel: The West Wing (Sesong 6)
Kveldens episode: La Palabra
Produksjon: Warner Bros.
Med Martin Sheen, Alan Alda, Jimmy Smits, John Spencer, Moira Kelly og Bradley Withford
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57


LENKER
  • Les mer: 
  • Les mer: