Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 14. februar 2005 kl 23.55 Inspektør Morse

En likendes kar?

Vi møter Geraldine James i rollen som Mrs. Field, kona til inspektør Morses neste offer
  (Foto: Carlton International)
Vi møter Geraldine James i rollen som Mrs. Field, kona til inspektør Morses neste offer (Foto: Carlton International)
Inspektør Morse etterforsker mordet på Harry Field, en tilsynelatende sjarmerende men ufarlig småsvindler. Det første inntrykket av hvem offeret egentlig var, viser seg å ikke stemme.

Når småskurken Harry Field blir drept, må inspektør Morse infiltrere seg i Harrys eksentriske kunstnermiljø. Ulike bohemaktige venner av offeret skal intervjues, og familien blir også kontaktet. Morse synes først avdøde Harry virker som en likendes fyr, men når etterforskningen utvikler seg, tegner det seg et helt annet bilde.

I tillegg må Morse takle sin ambisiøse partner betjent Lewis, som ber om en anbefaling for å få ta en "Politiinspektør"-eksamen.

Om serien
Inspektør Morse (John Thaw) er en håpløs romantiker med sterk lidenskap for ekte øl, vanskelige kryssord og klassisk musikk. Han er svak for kvinner og ikke særlig tøff når det gjelder lik. Likevel har han sterk intuisjon når det gjelder mennesker, noe som gjør ham til en fremragende drapsetterforsker.

Inspektør Morses partner, betjent Lewis (Kevin Whatley), er praktisk og jordnær, og har et øye for detaljer som har hjulpet Morse ut av vanskelige situasjoner mer enn en gang. De to utfyller de hverandre.

Historiene om inspektør Morse er blitt en av verdens mest populære detektivserier. Serien er vist i over 200 land og har tiltrukket seg et publikum på over 750 millioner seere. Kritikerne slutter ikke å rose den sympatiske etterforskeren opp i skyene.

Britisk krimserie
Originaltittel: Who Killed Harry Field
Regi: Colin Gregg
I rollene: John Thaw, Kevin Whatley, Geraldine James, Nicola Cowper, Freddie Jones, Trevor Byfield og Ronald Pickup
Pressekontakt: Anna-Marie Normann, tlf: 23 04 78 53