Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 torsdag 3. oktober 2013 kl 00.45 Millioner på spill

En ny sjanse


Som et kjent offer for grov voldskriminalitet, møter Katie Piper en personlig utfordring da hun blir bedt om å samarbeide med Acumen Trust. Det er en veldedig organisasjon som jobber for å rehabilitere straffedømte.

Nitti prosent av fanger som soner en kort dom er gjengangerne. Å ha en jobb å komme tilbake til, er en av de viktigste faktorene for forebygging, men et kriminelt rulleblad gjør det nærmest umulig for de fleste.

Veldedighetsorganisasjonen Acumen Trust driver et snekkerverksted i Durham fengsel. Nå drømmer de om å ekspandere utenfor murene, for å tilby tidligere straffedømte en arbeidsplass i håp om rehabilitering.

Syreangrep
Den tidligere fotomodellen og tv-personligheten Katie Piper ble vansiret av et syreangrep av en ekskjæreste i 2008. Det blir en utfordring for Katie å håndtere sine egne følelser omkring det å straffe og hjelpe innsatte. Men hun er fast bestemt på å bruke sin ekspertise for å hjelpe dem som virkelig ønsker å endre livsstilen sin etter soning.

I lageret på et lokalt samfunnshus setter Katie i gang de tidligere innsatte til å produsere vakre møbler og interiør. Deltakerne åpner seg om sine følelser og tanker rundt livet etter soning, og hvordan mangelen på jobbtilbud og tro på fremtiden frister dem i retning av gamle vaner.

Katie finner seg plutselig mer involvert og dedikert enn hun forventet. Men hun alene vet at det ikke er hennes, men Big Lottery Funds mening som er avgjørende. Klarer de tidligere innsatte å overbevise at prosjektet er verdt å satse på?

Om programmet
Kjente personer utfordres til å bli med på en dugnad for å ta tak i noen av de største sosiale problemene i Storbritannia. Dersom prosjektene tilfredsstiller, stiller ulike veldedige fond opp med en stor slump penger.

Britisk dokumentarserie (2013)
Originaltittel: The Secret Million (3:5)
Produsert av Channel 4
Pressekontakt: Beatriz Rivera / 906 21 735
TV-seere bes å kontakte Publikumsservice / 815 65 900