Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 7. oktober 2006 kl 19.55 Riksarkivet

Lars Mjøens favoritter

Lars Mjøen som Gaus Dal. Blir det en aller siste serie med Brødrene Dal, tro? (Foto: Anne Liv Ekroll, NRK)
Lars Mjøen som Gaus Dal. Blir det en aller siste serie med Brødrene Dal, tro? (Foto: Anne Liv Ekroll, NRK)
I kveldens utgave har Lars Mjøen valgt sine favoritter fra KLMs rikholdige arkiv. Med regissør-far og skuespiller-mor har Lars nærmest vokst opp på scenen.

Denne oppveksten har kanskje inspirert ham til valget av teaterparodien "Et nikkehjem", der KLM i en kortversjon av Ibsens samlede verker påstår at den store forfatteren egentlig skrev om fotball. Deretter følger en skremmende framtidsvisjon – i hvert fall for garvede røykere. "Røykefronten" er en dokumentarfilmparodi om et Norge med røykeforbud. Her møter vi både "gutta på skauen" og røykepolitiet som slår til når man minst aner det.

Ikke uventet har Lars Mjøen stor beundring for Trond Kirkvaags parodikunst, og til slutt i programmet kommer en virkelig perle: Trond Kirkvaag som tidligere LO-leder Yngve Haagensen.

KLM – 30 år i Prime time
I år feirer NRKs populære komiker-trio 30-årsjubileum som gruppe. Det hele begynte i 1976 med serien "Nynytt", og siden har det ballet på seg med serier som "Press", "MRK Fjærsynet", "Skai-TV", "Vorspiel", "Nachspiel", "De ukjente Olympiske helter", "Njus" – for ikke å snakke om de uforlignelige "Brødrene Dal" som vi har møtt i fire serier hittil – sist i 2005. KLM har deltatt i den internasjonale tv-festivalen i Montreux i Sveits fire ganger, og vunnet prisen for festivalens morsomste program to ganger.

Trond Kirkvaag må regnes som en av Norges største komikere gjennom tidene, med en nesten nifs evne til å observere, og deretter parodiere kjente personer. Knut Lystad er trioens leverandør av kvikke replikker og ordspill og Lars Mjøen er et overflødighetshorn av oppslag til sketsjer og konsepter, i tillegg til å ha hatt lyddesign på nesten samtlige serier.

I øyeblikket jobber Kirkvaag og Lystad sammen på en ny tv-serie, og ryktene går om at trioen i en ikke altfor fjern framtid nok en gang skal samles til Brødrene Dals aller siste bedrifter…

Egenprodusert program fra NRK Underholdningsavdelingen
Prosjektleder: Charlo Halvorsen
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 / 98 87 50 78
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900 info@nrk.no